Hjem Nyheter Kaptein Tom har fått korona

Kaptein Tom har fått korona

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den 100 år gamle krigshelten som samlet inn 479 millioner til helsevesenet har fått covid-19.

Vi har tidligere omtalt den pensjonerte kapteinen Tom Moore. Da pandemien brøt ut håpet den 100 år gamle krigshelten å samle inn 1000 pund, altså rett under 12000 kroner, til det britiske helsevesenet, NHS.

Han samlet inn rundt en halv milliard kroner, ble slått til ridder av Dronningen og ble i tillegg verdenskjent for den fantastiske innsatsen.

Pengene skulle komme fra at han gikk runder i hagen sin med gåstolen. Han fikk hjelp av familien til å promotere kampanjen i sosiale medier – og det tok helt av.

Søndag meldte datteren Hannah Ingram-Moore ifølge VG på Twitter at faren ligger på Bedford Hospital etter at han i forrige uke fikk påvist viruset. Han hadde da slitt med lungebetennelse i flere uker.

Nettopp fordi han har vært syk, har 100-åringen ennå ikke kunnet motta vaksinen. Moore var hjemme hos familien inntil nylig, men måtte legges inn da han fikk pusteproblemer. Han er imidlertid ikke på intensiven.

Britenes statsminister, Boris Johnson, er blant de mange som ønsker Captain Tom god bedring.

– Tankene mine er med Captain Tom Moore og hans familie. Du har inspirert hele nasjonen, og jeg vet at vi alle ønsker deg full bedring, skriver Johnson på Twitter.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com