Hjem Nyheter Kaptein Tom Moore er død

Kaptein Tom Moore er død

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den 100 år gamle krigshelten som samlet inn nesten en halv milliard kroner til helsevesenet døde tirsdag.

Familien til Sir Tom Moore bekrefter tirsdag ifølge VG overfor flere britiske medier at den 100 år gamle krigshelten er død.

Familien sier det er med stor sorg de kunngjør dødsfallet.

– Vi er så takknemlige for at vi var med Tom under de siste timene av hans liv, heter det ifølge VG i en uttalelse fra døtrene Hannah og Lucy.

Tom Moore som var pensjonert kaptein fra den britiske hæren ble omtalt verden over da han skulle samle inn penger til det britiske helsevesenet, NHS. Han håpet på at han ved å gå 100 runder med gåstolen i hagen ville klare å samle inn 1000 pund.

Familien hjalp han å markedsføre aksjonen gjennom sosiale medier og fasit for innsamlingen ble  rundt en halv milliard kroner.  Sir Tom Moore ble slått til ridder av Dronningen for den fantastiske innsatsen.

Søndag meldte datteren Hannah Ingram-Moore  at faren ligger på Bedford Hospital etter at han i forrige uke fikk påvist korona-viruset. Han hadde da slitt med lungebetennelse i flere uker.

Boris Johnson har lagt ut en kondolansemelding på Twitter der han hyller Captain Sir Tom Moore som en ekte helt, og sier tankene går til datteren Hannah og hele hans familie.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com