Forsiden Nyheter Kåre og Ingebrigt (94) nektes å bo sammen med konene sine: "Det...

Kåre og Ingebrigt (94) nektes å bo sammen med konene sine: «Det er så sårt»

Kåre Nyborg og Ingebrigt Granheim, begge 94 år, deler rom på Øverbygd sykehjem og omsorgssenter. Konene deres bor på et sykehjem fem mil unna. «Det er så sårt», sier Kåre.

Begge konene bor på Målselv syke- og aldershjem. Det var konene som havnet på sykehjem først. Kåre bodde hjemme i hans og kona Hjørdis hjem, bare en kilometer fra sykehjemmet der kona bodde. Da besøkte han henne flere ganger i uka. Det skriver Nye Troms.

Fikk ikke beskjed før i taxien

Reklame

Men så ble Kåre syk og havnet på sykehuset. Da ble det bestemt at han ikke skulle flytte tilbake hjem, men på et sykehjem.

Da Kåre skulle reise fra sykehuset i april, var han helt sikker på at han skulle til Målselv sykehjem der kona bodde. Det var ikke før han satt i taxien at sjåføren fortalte han at han hadde fått beskjed om å kjøre han til et annet sykehjem.

Det tok en hel måned før Kåre kom seg på besøk til Hjørdis.

«Jeg syns det er forferdelig»

Ingebrigt søkte om å få plass på samme sykehjem som kona, Ingebjørg, for over ett år siden. Men det fikk han ikke. I mai flyttet han inn på Øverbygd.

«Vi har slitt i lag alle disse årene, og nå skal vi være tvunget fra hverandre. Jeg synes det er forferdelig, de har i grunn ikke lov til det. Man føler seg helt umyndiggjort», sier Ingebrigt til Nye Troms.

LES OGSÅ
Kommunen har snudd - nå får Ingebrigt (94) og Kåre (94) bo sammen med konene sine!

Ingen hjelp å få hos kommunen

Både Kåre og Ingebrigt har vært i kontakt med kommunen gjentatte ganger.

«Vi er kommet så nær døden, at skal vi ha ei løsning, så må det skje nå. Vi burde få lov til å bo sammen med dem vi har levd hele livet med den siste tida vi har igjen. Vi vil bare være der damene våre er», sier de to til avisa.

Ingen selvfølge at ektefeller får bo sammen

Kommunalsjef Elin Aas i Målselv kommune sier til Nye Troms at hun ikke kommenterer enkeltsaker fordi det vil bryte taushetsplikten, men sier på generelt grunnlag at de som har størst behov for sykehjemsplass får det først. Dermed er det ingen automatikk i at ektefeller får plass sammen. Hun legger til at de har forståelse for at ektefeller ønsker å være sammen og at de prøver å finne gode løsninger.

Ordfører Nils Foshaug i Målselv mener på den andre siden at dette er en uholdbar situasjon.

«Det er nesten så jeg blir litt trist når jeg hører det. Det burde ikke være slik. Dette er noe vi absolutt må ta med oss og se om vi kan gjøre noe med», sier han til Nye Troms.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT