Nyheter Kåre og Ingebrigt (94) nektes å bo sammen med...

Kåre og Ingebrigt (94) nektes å bo sammen med konene sine: «Det er så sårt»

-

- Reklame -

Kåre Nyborg og Ingebrigt Granheim, begge 94 år, deler rom på Øverbygd sykehjem og omsorgssenter. Konene deres bor på et sykehjem fem mil unna. «Det er så sårt», sier Kåre.

Begge konene bor på Målselv syke- og aldershjem. Det var konene som havnet på sykehjem først. Kåre bodde hjemme i hans og kona Hjørdis hjem, bare en kilometer fra sykehjemmet der kona bodde. Da besøkte han henne flere ganger i uka. Det skriver Nye Troms.

Fikk ikke beskjed før i taxien

Men så ble Kåre syk og havnet på sykehuset. Da ble det bestemt at han ikke skulle flytte tilbake hjem, men på et sykehjem.

Da Kåre skulle reise fra sykehuset i april, var han helt sikker på at han skulle til Målselv sykehjem der kona bodde. Det var ikke før han satt i taxien at sjåføren fortalte han at han hadde fått beskjed om å kjøre han til et annet sykehjem.

Det tok en hel måned før Kåre kom seg på besøk til Hjørdis.

«Jeg syns det er forferdelig»

Ingebrigt søkte om å få plass på samme sykehjem som kona, Ingebjørg, for over ett år siden. Men det fikk han ikke. I mai flyttet han inn på Øverbygd.

«Vi har slitt i lag alle disse årene, og nå skal vi være tvunget fra hverandre. Jeg synes det er forferdelig, de har i grunn ikke lov til det. Man føler seg helt umyndiggjort», sier Ingebrigt til Nye Troms.

Ingen hjelp å få hos kommunen

Både Kåre og Ingebrigt har vært i kontakt med kommunen gjentatte ganger.

«Vi er kommet så nær døden, at skal vi ha ei løsning, så må det skje nå. Vi burde få lov til å bo sammen med dem vi har levd hele livet med den siste tida vi har igjen. Vi vil bare være der damene våre er», sier de to til avisa.

Ingen selvfølge at ektefeller får bo sammen

Kommunalsjef Elin Aas i Målselv kommune sier til Nye Troms at hun ikke kommenterer enkeltsaker fordi det vil bryte taushetsplikten, men sier på generelt grunnlag at de som har størst behov for sykehjemsplass får det først. Dermed er det ingen automatikk i at ektefeller får plass sammen. Hun legger til at de har forståelse for at ektefeller ønsker å være sammen og at de prøver å finne gode løsninger.

Ordfører Nils Foshaug i Målselv mener på den andre siden at dette er en uholdbar situasjon.

«Det er nesten så jeg blir litt trist når jeg hører det. Det burde ikke være slik. Dette er noe vi absolutt må ta med oss og se om vi kan gjøre noe med», sier han til Nye Troms.

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

De tre pensjonistene danser til Michael Jackson. Får publikum til å hyle av latter

De kaller seg The Awesome Threesome, og er alle over 70 år. De elsker å danse, men har aldri...

Ny trend – Høyhælte sko for menn

Tidligere er det bare Elton John og Prince av menn som har våget seg ut med høye hæler. Men...

Den store julekalender-favoritten er tilbake

Er du av dem som gleder deg til 1. desember, fordi da begynner julekalenderen på NRK? Da kan du...

Audun ble «Årets fotograf» med dette fantastiske ørnebildet

Denne uka fikk Audun Rikardsen fra Steigen i Nordland naturfotografenes Oscar – prisen "Wildlife Photographer of the Year" for...

Elsa (93) var døden nær av underernæring – hjemmetjenesten lagde ikke mat til henne

Elsa Rix fra Lomma kommune i Sverige,  fikk innvilget hjemmetjeneste to ganger om dagen. De skulle blant annet lage...

Kongen spøkte på Dronningens bekostning under gallamiddagen

Torsdag kveld denne uken var stortingsrepresentantene samlet til gallamiddag på slottet. Tradisjonen tro, holdt Kong Harald tale. Og tradisjonen...