in

Karen Marie Berg mistet ektemannen. Nå er hun tilbake i Nitimen. Les oppfordringen hennes

I juli 2018 mistet Karen Marie Berg ektemannen sin. Hans Kristian Amundsen (58) skulle bare på en joggetur. Han kom aldri tilbake.

Karen Marie Berg som er kjent fra Nitimen på NRK la selv ut et innlegg på Facebook hvor hun fortalte om den tragiske bortgangen av ektemannen.

«Nå er alt mørkt. Vår elskede pappa og kjæreste døde i går. Han dro ut på joggetur i går formiddag hvor han mest sannsynlig fikk et illebefinnende. Jeg klarer ikke å ta innover meg at vi skal leve videre uten deg, men du vil være med oss hver dag. Vi elsker deg uendelig høyt, min kjære», skrev hun.

Minnes Hans Kristian på sosiale medier

Karen Marie og Hans Kristian hadde to barn sammen. I månedene som har gått etter det tragiske dødsfallet har Karen Marie ofte delt minner og sorg over tapet av ektemannen gjennom tekst og bilder på sosiale medier.

10. november la hun ut et bilde fra forestillingen «Snøfall». En forestilling Hans Kristian hadde ønsket å se.

«I juni skrev Hans Kristian melding til meg:
«Kan du som er i fast jobb bestille billetter til Snøfall? Jeg kan absolutt alle dager.»
Nå er vi her, men det er ikke du.
Absolutt alle dager ble det totalt motsatte. Men vi gleder oss til tross for at det svir i hjertet.»

For fem måneder siden la hun også ut et bilde av ektemannen for å minne han på bursdagen hans.

«Vi skulle feira deg! Og det har vi også gjort. Elsker deg. Elsker, elsker, elsker deg.»

Forteller om sorgen

Karen Marie har naturlig nok ikke vært å høre i «Nitimen» den siste tiden. Men nå er hun tilbake på jobb og på lørdag fortalte hun om hvordan hun har det da vi igjen kunne høre stemmen hennes i radioprogrammet.

«Livet blir ikke som man hadde trodd. Jeg trodde sommerferien i fjor skulle bli magisk. Tanken var å nyte den med ungene og mannen min, og det gjorde vi også. Vi fikk den magiske ferien hvor vi var sammen 24 timer i døgnet, men den siste søndagen i sommerferien forandret livet mitt. Mannen min dør. Han har alltid sagt at han håpet å dø med joggeskoene på. Men det skjedde altfor tidlig,» sa hun.

Hun har også en oppfordring til oss alle:

«Vi må ikke holde igjen på kjærligheten. Vi må si det når man kjenner tanken på at fy søren jeg elsker kona mi, eller mannen min eller ungene mine. Ikke dropp å si det. For livet skjer og døden skjer. Mens vi sitter her, skjer det som skjedde med meg med noen andre. Det må ikke være så fjernt for oss, at døden inntreffer. Og når den gjør det, da må vi ha sagt det. Ikke skusle bort livet på tull. Nyt det og si at du elsker dem du elsker når du kjenner på at du elsker den personen,» sa hun til lytterne.

Jeg er så enig med Karen Marie. Bruk hver dag til å fortelle dem rundt deg hvor mye de betyr for deg. Du vet aldri når den muligheten ikke byr seg mer.

Det er godt å se deg tilbake i jobb Karen Marie, takk for at du deler tanker og erfaringer om sorg. Det er et viktig tema som berører oss alle.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

70 år gammel kvinne savnet siden mandag kveld – har du sett henne?

Paret med Downs syndrom feiret nettopp sin 25. bryllupsdag. Så døde ektemannen