in

Karen-Marie Ellefsen: – At det ikke ble slik, er mitt livs største sorg

Karen Marie Ellefsen

NRKs tidligere sportsanker, Karen- Marie Ellefsen, har bodd alene siden starten av 20-årene. Savnet etter barn beskriver hun som sin aller største sorg.

Gjennom 40 år har Karen-Marie formidlet noen av våre største sportsøyeblikk til norsk tv-publikum. Da hun gikk av med pensjon i 2020 mottok hun kongens fortjenestemedalje.

Den ble overrakt sportsankeret av Erna Solberg og daværende kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.


– Foregangskvinne og pioner med unik formidlingsevne. Gjennom å være deg har du tatt kampen for mange. Du har knust glasstak om, og om igjen – gått foran og vist at det er mulig. Det er mye du fortjener berømmelse og heder for, men i dag er også en dag for å takke deg, sa Solberg til Ellefsen ifølge NRK.

Ville helst ha fortsatt i jobb

Det var med tungt hjerte hun sluttet. «Så lenge de kan velge en president i USA som er godt over 70 år, kan jeg ikke skjønne at vi som er over 50 ikke kan være kommentatorer og programledere på TV», sa den populære reporteren og sportskommentatoren til magasinet «Vi over 60» da det ble kjent at aldersgrensen på 70 år er ufravikelig i NRK. Reportasjen er gjengitt på nettsiden Vi.no.

«For all del, det er mange unge som er flinke i jobben sin. Men regjeringens mål er at vi skal stå lenge i jobb, og da er det ikke så greit når bedriftene ikke vil ansette eldre folk. Det opprører meg», sa hun videre.

View this post on Instagram

A post shared by Karen-Marie Ellefsen (@karenmarieellefsen)

Hun var den første kvinnelige sportskommentatoren i NRK. Det var ikke bare enkelt. «Det er ikke noe tvil om at jeg måtte bevise hva jeg kunne i større grad enn det en ung mann måtte», har hun kommentert.

Ble ekstra kjipt på grunn av pandemien

Siden hun gikk av med pensjon i 2020 har hun levd pensjonistlivet.

Karen-Marie bor alene i Oslo, og i et intervju med Her og Nå etter at hun hadde vært pensjonist et snaut år  var hun helt ærlig på at hverdagen ikke ble helt den hun hadde sett for seg. På spørsmål om hun nyter pensjonisttilværelsen svarte hun:

– Nei, jeg gjør jo ikke det. Det er klart at det ble spe­si­elt kjipt på grunn av pan­de­mi­en. Ikke kan du rei­se, ikke kan du gå på kafé når du vil, ikke kan du tref­fe hvem du vil, ikke gå i bu­tik­ker, ut­stil­lin­ger el­ler tea­ter. Du kan ikke gjø­re noen ting. Så det har blitt mye Net­flix og strik­king. Tid­li­ge­re spis­te jeg nes­ten alle mål­ti­de­ne mine i kan­ti­na på NRK, for­di jeg ha­ter å lage mat. Nå fø­ler jeg at jeg la­ger mat og ryd­der hele da­gen.

For Karen-Marie har bodd alene siden hun var i starten av 20-årene.

 – At det ikke ble slik, er mitt livs største sorg

– Iblant kan det føles litt tungt å være en aleneboer, men når den følelsen kommer, gjelder det å flytte fokus, sier hun til ukebladet Her og Nå.

Mange ganger gjennom livet har hun snakket åpent om at hun også ønsket seg barn.

– At det ikke ble slik, er mitt livs største sorg. Det er et savn, men sånn ble det. De som sier at de ikke ønsker seg barn, tror jeg ikke på, egentlig. Men når det er sagt, kan du få et godt liv alene, og det er ikke slik at jeg går og tenker på det, sier hun til ukebladet.

Det at hun foretrakk arbeid i helger og også i høytider etter at foreldrene ble borte, tror hun også skyldtes at den tiden som for andre var hyggelig familietid, for henne forsterket ensomhetsfølelsen.

Men den populære NRK-profilen er samtidig klar på en ting:

– Først og fremst har jeg vært veldig privilegert.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

vendela

Vendela om mobbingen: – Det gikk så langt at jeg til slutt ikke klarte å gå

Mette-MArit

Bildet av Marius sin kjæreste med pulverpose skal ha gått hardt inn på Mette- Marit