in

Karen-Marie Ellefsen får ikke lenger jobbe i NRK: – Det opprører meg

karen marie ellefsen
karen marie ellefsen

Når Karen-Marie Ellefsen fyller 70 år i august til neste år, får hun ikke lenger jobbe i NRK. Det syns hun ikke noe om.

«Så lenge de kan velge en president i USA som er godt over 70 år, kan jeg ikke skjønne at vi som er over 50 ikke kan være kommentatorer og programledere på TV», sier den populære reporteren og sportskommentatoren til magasinet «Vi over 60». Reportasjen er gjengitt på nettsiden Vi.no.

«For all del, det er mange unge som er flinke i jobben sin. Men regjeringens mål er at vi skal stå lenge i jobb, og da er det ikke så greit når bedriftene ikke vil ansette eldre folk. Det opprører meg», sier hun videre.


Bør ha godt voksne ansikter i TV-ruta også

Karen-Marie mener at TV-bransjen er opptatt av å tiltrekke unge seere. Men selv syns hun ikke det er problematisk med et godt voksent ansikt utad i statskanalen.

View this post on Instagram

A post shared by Karen-Marie Ellefsen (@karenmarieellefsen)

Karen-Marie har jobbet i NRK i 40 år som ekspertkommentator og programleder. Hun var den første kvinnelige sportskommentatoren i NRK. Det var ikke bare enkelt.

«Det er ikke noe tvil om at jeg måtte bevise hva jeg kunne i større grad enn det en ung mann måtte. De mannlige kollegene forsto ikke helt at ei jente kunne være så interessert i sport, de var skeptiske. Jeg tror også at sjefene var redde for publikums reaksjon», sier hun.

Fikk bare lage reportasjer om barneidrett

TV-reporteren forteller at det første halvåret fikk hun bare lov til å lage reportasjer om barneidrett. Reportasjene ble vist i et månedlig program om idrett for barn, ikke i Sportens hovedsending, Sportsrevyen.

«Mannfolkene i redaksjonen hadde nok en holdning om at barneidrett passet best for damer», sier Karen-Marie.

LES OGSÅ: Svensk politikers forslag: jobbe til 75 år. «Dagens-70 åringer har samme kapasitet som 50-åringer hadde»

Men hun beviste raskt at hun hadde like god peiling på sport som mannfolka. Hun fikk etter hvert lov til å lage reportasjer om voksenidrett. Med ett unntak:

«Fotball ville de ikke slippe meg til på. Det var for eksempel en av mine daværende kollegaer som sa: «Det er greit at hun er ansatt, men fotball må hun holde seg unna». Det var også en mannlig reporter som avbrøt ferien sin for å lage en tominutters reportasje fra en Vålerengakamp fordi jeg var det eneste alternativet i redaksjonen», sier hun oppgitt.

Et slag mot mennenes ego

Karen-Marie tror at mennene i redaksjonen følte at hun var en trussel, et slag mot deres mannlige ego.

«Jeg tok igjen. Mannfolka måtte etter hvert innrømme at jeg kunne mye om sport. Men jeg misliker at noen menn fortsatt har et kvinnesyn som tilhører steinalderen. Det synet er nok noe som fremdeles henger igjen i bransjen», sier hun.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

vår staude

Vår Staude etter morens dødsfall: – Utrolig rørende og fint med responsen fra folk

113

Kritiserer NRKs «113» etter sykehusfilming – «Skal jakten på TV-øyeblikkene trumfe ethvert menneskeverd»?