Hjem Dyr Kåret til årets politihund etter å ha reddet livet til en 13 år gammel gutt

Kåret til årets politihund etter å ha reddet livet til en 13 år gammel gutt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Svenskene har kåret Äxit til «Årets politihund 2021». Han er en 6 år gammel schæferhund og er til daglig ute på patrulje sammen med hundefører og politimann Adrian Wallin (35).

De to jobber blant annet med å spore opp skyldige og savnede personer.

Adrian Wallin begynte i politiet i 2009 og ble hundefører i 2013. Da han fikk oppdraget hadde han ingen personlig erfaring med hunder, noe som er ganske uvanlig blant politiets hundeførere.

– Jeg har alltid likt dyr og vi hadde hester hjemme da jeg vokste opp, men jeg har aldri hatt hund selv før jeg ble hundefører, sier han.

Äxit er hans andre hund og Adrian beskriver ham som en veldig selvstendig hund med mye egen vilje.

– Äxit har vært en utfordring og det tok litt tid før vi kunne akseptere hverandre, fortsetter Adrian.

På spørsmål om hva som er Äxits sterkeste sider nevner han den fantastiske nesen og måten å spore på.

– Han er ekstrem i nesearbeid og under sporing kan han forsvinne inn i sin egen verden, sier Adrian.

Reddet en 13 år gammel gutt

Et av oppdragene de har hatt i løpet av året da Äxits sporingsevne spilte en avgjørende rolle, var da en 13 år gammel gutt forsvant under en løpetur en varm sommerdag.

Da Adrian og Äxit kom til stedet, hadde gutten vært borte i 3 timer og ble ikke funnet, til tross for at mange hjalp til i søket. Äxit begynte å spore og fant gutten på et jorde med høyt gress.

Gutten var bevisstløs på grunn av heteslag da han ble funnet og Adrian måtte lede arbeidet med å kjøle ham ned og få dit ambulansepersonell, noe som reddet livet til gutten.

– Jeg har tenkt mye på denne innsatsen i ettertid og det er hendelser som dette som gjør at alt arbeidet du legger ned er verdt det, avslutter Adrian.

Vanligvis får Årets politihund prisen delt ut under Stockholm Dog Show. Men siden den ble kansellert på grunn av pandemien, vil Äxit og Adrian motta sin pris på MyDog-messen i Göteborg 6.–9. januar 2022.

Adrian som er hundeføreren til Årets politihund får et reisestipend. Äxit får en stor fin sløyfe, et bein, diplom, seks måneders rasjoner med hundemat og en komfortabel hundeseng.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com