torsdag, oktober 21, 2021

Karin hadde flaks at huset ikke brant ned – nå advarer hun andre mot den vanlige feilen

Mest lest nå

Karin Nordvall opplevde det som fort kunne utspilt seg som et mareritt.

Den svenske kvinnen ventet på en avtalt time med feieren da hun oppdaget at det luktet rart i huset hennes. Kvinnen fulgte lukten og lokaliserte den til kjelleren. Da hun åpnet kjellerdøren kunne hun se at poser og vesker sto i full brann, i følge Aftonbladet.

Til avisen forteller Nordvall at hun fikk panikk. Hun hentet vann i full fart, og klarte heldigvis å slukke flammene.


Brannen startet på grunn av oppbevaring av batterier 

Datteren til Karin la ut et innlegg på Facebook for å advare andre mot den potensielle brannfaren så mange av oss har i huset.

Til P4 forteller Elina Nordvall-Mejer:

– Mamma er bare glad for at hun er i live og har et sted å bo. Hun er også veldig glad for at hun handlet helt rett selv om hun hadde panikk.

Foto: Facebook

Advarer andre

«Slik ser det ut i kjellertrappen til mamma i dag. I går brant det da hun kom hjem. Hun klarte å holde roen til å slukke det som hang å brant på krokene på veggen. Brannårsaken var ut hun hadde en pose med gamle batterier hengende i påvente av å bli levert til gjenbruk. Batterier skal i følge brannmannen som besøkte henne, oppbevares i en metallboks med lokk. Flaks at hun kom hjem tidsnok!»

Man bør også tape polene 

Dersom du skal være helt sikker på at batterier ikke skal ta fyr, bør du også tape polene på batteriet.

Slank restavfallet gir følgende oppskrift:

Sett en tapebit på polene for å være helt sikker. Foto: Pixabay

«Samle brukte batterier i en passende beholder. Huske å tape polene for å unngå brannfare under transporten. Lever de inn hos en forhandler som selger tilsvarende batterier. Vanlige batterier kan f.eks leveres på matbutikken. Batterier kan også leveres til mottak for farlig avfall og kommunale miljøstasjoner. Sjekk på sortere.no. Husk: Ingen batterier skal kastes i restavfallet»

For Karin var det bare flaks som gjorde at huset hennes ikke brant ned. Svært mange av oss oppbevarer batterier løst i skuffer og skap, DEL saken videre for å advare andre mot den potensielle brannfaren dette kan utgjøre! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
224FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter