fredag, februar 28, 2020
Kjendisnytt Karl Sundby er død - hans mening om livet...

Karl Sundby er død – hans mening om livet kan vi alle lære noe av

-

Skuespilleren ble bare 66 år gammel. 

Det var VG som første omtalte den triste nyheten. Karl Sundby skal ha blitt funnet død i sitt eget hjem. Dødsårsaken er ikke kjent.

For de fleste vil nok Sundby være mest kjent fra rollen som pikkoloen Åge Nygård i Hotel Cæsar. En rolle han hadde i hele 898 episoder.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Henriette Johansen (@celebritygenies)

Ble kunstner

I tiden etter Hotel Cæsar har Sundby praktisert som kunstner.

I et intervju med VisitDrammen har Sundby tidligere fortalt at det å male ga han noe ekstra, det fortalte noe nytt om seg selv.

– Jeg er et ivrig og entusiastisk menneske. Jeg har gjort mange tabber og begått mange feil og slitt med temperamentet mitt. Sinnet mitt er en slags skyggeside som kan være vanskelig for meg å se, men som jeg har prøvd å tøyle. Jeg har nok trådd over en del grenser som har vært direkte dårlige, sa Sundby og fortsatte:

– Med mine bilder treffer jeg noe av iveren i meg. Jeg gjør noe jeg ikke har gjort før i livet. Jeg har alltid brukt meg selv som et instrument på scenen, men nå kan jeg bruke pensel og lerret for å betrakte meg selv på en ny og annerledes måte. Det synes jeg er spennende. Jeg møter den ukjente Karl fra nye vinkler.

Videre sa han noen ord til nettsiden som jeg synes passer godt å ta med på en dag som denne. 

– Meningen med livet er at man skal være et godt menneske, for å kunne gjennomskue hvorfor man er skapt og hvordan tilværelsen er blitt til. Når jeg tenker på dette, blir jeg lett filosofisk. Jeg vil være et kunnskapsrikt menneske, et klokt og vist menneske. Jeg tror på at mennesket er en del av evigheten, og Kristus foredler kroppen og sinnet for å kunne bli en del av evigheten.

Tidligere kolleger i sorg

En rekke av hans tidligere kolleger uttaler seg til VG etter nyheten om Sundbys dødsfall. Han omtales som et varmt og inkluderende menneske.

– Han var med helt fra starten i 1998. Da var vi mange nybegynnere og mange unge mennesker. Noe av det første jeg husker av Sundby var hvordan han sørget for å inkludere alle. Og så hadde han et jækla komisk talent. Da vi oppdaget det, skrev vi inn historier som ga ham muligheten til å vise det, sier Christian Wikander til avisen.

Ingrid Jonassen Nordby forteller om en mann full av engasjement og følelser.

– Jeg fikk nær og god kontakt med han. Karl var et fargerikt og levende menneske. Han var full av følelser, varme og temperament som likte en god diskusjon. Han var sjelden likegyldig til noe som helst, forteller hun til VG.

Sundby var også musikkinteressert og har publisert flere klipp på Facebook hvor han både spiller gitar og synger.

Hvil i fred Karl Sundby. 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...