Hjem Fremhevet Karsten Warholm deler rørende bilde etter sitt tredje strake EM-Gull

Karsten Warholm deler rørende bilde etter sitt tredje strake EM-Gull

Karsten Warholm fortsetter å imponere med nok en suveren prestasjon på 400 meter hekk.

Warholm befestet sin posisjon som Europas beste på 400 meter hekk ved å ta sitt tredje strake EM-gull. I tirsdagens finale i Roma satte han en ny mesterskapsrekord med tiden 46,98 sekunder, og forbedret sin egen rekord fra fjoråret med 14 hundredeler.

En suveren prestasjon

Warholm startet løpet i bane åtte og tok raskt ledelsen. Inn på oppløpet var han klart foran konkurrentene, selv om han rotet litt over hekkene på de siste 100 meterne. Italienske Alessandro Sibilio nærmet seg, men Warholms seier var aldri truet. Svenske Carl Bengtström tok bronsemedaljen.

– Jeg blir aldri lei av følelsen av å vinne. Det er fantastisk godt. Man er lettet, men også glad. Jeg fikk en god tid, og det var en god følelse. Det var god stemning, og kroppen føles bra. Jeg får svarene jeg leter etter, sa Warholm til NRK etter løpet.

Dette er Warholms tredje strake EM-gull på 400 meter hekk, etter seire i Berlin 2018 og München 2022. Han har også to gull fra innendørs-EM på 400 meter, noe som gir ham totalt fem EM-gull.

– Det er aldri feil å løpe på 46-tallet. Jeg prøver å gjøre det til min nye normal. Å gjøre det igjen med to løp på to dager er fint, og det er det som kreves, sier Warholm.

Siden 2018 har Warholm vært den ubestridte kongen av 400 meter hekk i Europa, og han har også vunnet det meste av internasjonale mesterskap utendørs. 28-åringen har sikret seg VM-gull i 2017, 2019 og 2023. Kun i 2022, da han ble skadet tidlig i sesongen, har han ikke vunnet VM-gull siden 2017.

OL-Gull og Verdensrekord

Høydepunktet i Warholms karriere er OL-gullet fra Tokyo 2021, hvor han også satte verdensrekord med tiden 45,94 sekunder. Nå ser han frem til å forsvare dette gullet i sommerens OL i Paris.

  1. Karsten Warholm og Oda

– Det er fortsatt to måneder til OL og mye man kan jobbe med. Jeg er veldig godt i rute. Jeg er der jeg vil være. Jeg prøver å gjøre det til en vane å levere gode løp, sier Warholm til NRK.

Deler rørende bilde

Og like etter seieren publiserte Karsten et bilde på Instagram hvor han skriver: «European champ».

På bildet står han sammen med treneren sin Leif Olav Alnes. De to har jobbet sammen siden 2015. Og når man ser på bildet er det ikke vanskelig å se at dette betyr noe ekstra også for treneren.

I podkasten «Friidrettspodden» har Warholm tidligere fortalt hvor flink Leif er til å holde han «nedpå jorda» til tross for den enorme suksessen og kjendisstatusen.

– Først når jeg slo gjennom, så var Leif veldig påpasselig med at dette ikke skulle skeie ut på noen måte. At man skulle passe på balansen mellom tilbud og fristelser som kom og det med å prioritere det som faktisk vises på resultatlista. Det var veldig viktig, sier Warholm i podkast-episoden.

Vi gratulerer så mye med nok en utrolig bragd!

Foto: Skjermdump Instagram

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com