in

Karsten Warholm ble «Årets mannlige utøver»

karsten warholm
karsten warholm

Friidrettsutøver Karsten Warholm har hatt en fantastisk sesong. Det ble kronet med tittelen «Årets mannlige utøver» av Det europeiske friidrettsforbundet.

«Denne prisen handler om hardt arbeid, og jeg må selvfølgelig takke treneren min for denne prisen. Han holder ut med meg hver dag, og det er ikke enkelt», sa Karsten Warholm i takketalen sin.

Prisen ble delt ut under «Golden Tracks»-gallaen i Tallinn i helgen. Det var presidenten i «Det europeiske friidrettsforbundet», Svein Arne Hansen, som delte ut prisen.


«Dette kommer ikke gratis, jeg hadde sikkert tjent bedre på å jobbe i kiosk», spøkte Karsten Warholm videre.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

EUROPEAN MALE ATHLETE OF THE YEAR. Thanks to coach, my team, sponsors, family and @europeanathletics 🥇 I’m very proud❤️

Et innlegg delt av Karsten Warholm (@kwarholm)

Har hatt en fantastisk sesong

Ifølge NRK, har Karsten Warholm hatt en fantastisk sesong. Han har senket den europeiske rekorden på 400 meter hekk tre ganger. Han vant gull på 400 meter flatt i innendørs-EM. Der tangerte han også europarekorden. Og han tok VM-gull på 400 meter hekk.

LES OGSÅ: Karsten Warholm med brutal avsløring etter gullet – «trodde hjertet skulle stoppe»

«Dette er med på å krone en sesong som for min del har vært helt fantastisk», sier Karsten i en uttalelse fra Friidrettsforbundet.

«En slik pris henger svært høyt, og det vises blant annet av de meget gode utøverne som både var nominert innledningsvis og som kom med i denne finalerunden. Det er svært mange utøvere på et veldig høyt nivå i Europa», sier han videre.

Kan bli «Årets utøver i verden»

Karstens konkurrenter til prisen, var den polske sleggekasteren Pawel Fajdek, spydkasteren Magnus Kirt fra Estland og den svenske diskoskasteren Daniel Ståhl.

Tidligere norske vinnere av denne prisen, er spydkasterne Trine Hattestad for kvinner i 2000 og Andreas Thorkildsen for menn i 2008. Karsten Warholm er den første langhekk-løperen noensinne til å vinne denne prisen i herreklassen.

Karsten Warholm står nå på listen over de nominerte mannlige utøverne til prisen «Årets utøver i verden». Prisen deles ut av «Det internasjonale friidrettsforbundet» (IAAF) den 23. november i Monaco. Karsten kan bli den første nordmannen som vinner denne høythengende prisen.

I januar ble Warholm kåret til «årets forbilde» på Idrettsgallaen.

Vi gratulerer så mye med en fult fortjent tittel! Trykk på deleknappen for å hedre Warholm du også!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

thungberg

Bille oppkalt etter Greta Thunberg

game of thrones

Bekreftet: Det kommer en oppfølger til «Game of Thrones»