Hjem Evergreens Karsten Warholm om den tøffeste beskjeden han har fått: – Jeg var helt ødelagt

Karsten Warholm om den tøffeste beskjeden han har fått: – Jeg var helt ødelagt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Karsten Warholm er en av våre mest suksessrike idrettsutøvere. Han gjorde en av sine største prestasjoner med løpesko da han tok i fjor tok VM-gull på 400 meter hekk. Det norske løpefenomenet ble samboer med kjæresten Oda Djupvik i fjor. Og kanskje skal hans bedre halvdel ha sin del av æren for prestasjonene han gjør på løpebanen.

– Det fungerer veldig fint. Vi er komplementære personligheter, så vi utfyller hverandre godt. Hun har ikke flyttet ut, så det er et godt tegn, har Karsten Warholm uttalt til Her og Nå.

Men selv om alt går på skinner for Warholm og kjæresten Oda Djupvik nå, har de også opplevd den mørkeste motgang.

Tidligere har Karsten Warholm gjestet podkasten «Hvordan har du det, mann?» med Erik Follestad. Her fortalte han mer om en hendelse som satte sterkt preg på ham – da kjæresten Oda Djupvik fikk kreft bare 18 år gammel.

– Ting er jo dritkjipt, og det er enda kjipere når det er unge mennesker. I 2017 var hun 18 år. Det er en ganske brutal beskjed å få, sier Warholm i podkasten.

– Jeg var helt ødelagt, og visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg ringte da jeg kom i bilen. Det er den jævligste telefonsamtalen jeg har hatt noen gang, sier hekkeløper Karsten Warholm til NRK.

Kjæresten Oda Djupvik var kun 18 år gammel da hun fikk lymfekreft i 2017, og fikk beskjeden i mars, samme året som hun var russ. På den tiden bodde Warholm i Oslo mens kjæresten bodde i Ulsteinvik, og friidrettstalentet er åpen på at det var tøft å ikke kunne være der for henne hele tiden.

I starten fikk Warholm dårlig samvittighet for at han ikke droppet alt for å være hos kjæresten, men hun var overbevist om at hun skulle bli frisk og at sykdommen er midlertidig.

– Vi sto i det på den beste måten vi kunne. Oda var heldig med at diagnosen hadde gode odds, selv om behandlingen var tøff. Lyset var der, sier han.

Beskjeden om at Oda var kreftfri kom like før Warholm skulle VM-debutere i 400m hekk.

Hun hadde sin siste kreftbehandling samme dagen som hun reiste til VM og heiet frem kjæresten til gull. 

– Da vi møttes etter at han vant, var det første gang vi møttes etter at jeg ble kreftfri. Begge hadde vunnet sin kamp, som vi hadde kjempet sammen, har hun tidligere uttalt i et intervju.

Hadde ingen symptomer

Hekkeløper-sensasjonen fra Ulsteinvik hadde allerede vært sammen med Oda i to år da hun skulle til legen for å sjekke en kul hun hadde hatt på halsen i flere år.

– Jeg ble kjempesjokka, for jeg hadde ingen symptomer, fortalte Oda Djupvik til NRK. Paret har åpent fortalt historien i dokumentarserien «Karsten og Leif».

I et intervju med Nettavisen forteller Karsten mer om hvordan det er å kombinere samboerlivet med toppidrett.

– Hun har vært med meg i mange år og var med da jeg slo gjennom internasjonalt. Vi har fått rutiner etter hvert og vi er begge innforstått med hvordan hverdagen må være. Hun vil også at jeg skal oppnå mine drømmer. Vi har funnet en veldig god balanse og det hjelper meg å prestere bra også, sier Warholm om hvordan forholdet fungerer i dag.

I ny og ne deler kjæresteparet også bilder på Instagram fra hverdagen.

Man kan jo ikke si annet enn at de er et veldig flott par!

– Vi er rutinemennesker og toppidretten er en livsstil, så det blir et rolig liv, forteller Karsten til Nettavisen.

Akkurat nå er Karsten Warholm på treningsleir, og kanskje blir det et nytt år med nye gullmedaljer. Da selvfølgelig med Oda som heier fra sidelinjen. Lenge leve kjærligheten!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com