Hjem Fremhevet Karsten Warholm tok OL-gull og ny verdensrekord!

Karsten Warholm tok OL-gull og ny verdensrekord!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

– Jeg har alltid sagt at det perfekte løpet finnes ikke, men etter dette i dag, så tror jeg kanskje det gjør det likevel.

Det sa Karsten Warholm like etter at han kom i mål på den vanvittige tiden 45.94 på 400 meter hekk.

Den norske idrettshelten slutter aldri å imponere. Tidligere har det blitt regnet som nesten umulig å løpe 400 meter hekk på under 46 sekunder. Men skulle noen klare det, måtte det være Karsten Warholm. Og det finnes vel knapt et bedre tidspunkt å sette verdensrekord på enn i nettopp OL.

Warholm var naturligvis fra seg av begeistring da det gikk opp for han at verdensrekorden var et faktum.

– Jeg skal innrømme at tårene kom. Det er det største jeg har opplevd på idrettsbanen. Det er så mange ting … Dette er livet mitt. Jeg ville aldri si at jeg har ofret noe, men prioritert veldig hardt kun for dette øyeblikket her, sier Warholm ifølge NRK.

Se på dette seiersutrykket:

FOTO: Skjermdump Instagram

Fyttirakkeren!

En som godt vet hvor stor prestasjon Warholm leverte er Amalie Iuel. Hun løper selv 400 meter hekk og er er treningspartner til Warholm.

Løpet så hun fra sidelinjen sammen med trener Leif Olav Alnes.

Og Iuel er fra seg av begeistring når hun snakker med NRK etter løpet.

– Ord blir fattige når du leverer et sånt resultat. Det var helt vanvittig. Vi visste jo at han måtte løpe fort for å vinne i dag. Det var et sjukt heat, og det finaleheatet var spekka med sinnsykt gode løpere. Det måtte løpes fort, men «fyttirakkeren» jeg hadde faktisk ikke trodd at det skulle gå så fort, sier Iuel.

Warholm selv benyttet anledningen i TV-intervjuet etter løpet til å takke de som er rundt han.

– Jeg har alltid drømt å gjøre øyeblikk for historiebøkene. Jeg håper dette også skriver seg inn. Det er en duell alle har snakket om. Jeg ville lyve om jeg sa jeg ikke har kjent på presset. Det har vært jævlig til tider. Men jeg har fint folk med. Leif Olav er et unikum. Amalie er utrolig støttende. Hun kom hjem fra en tung dag i går, men kom tilbake med et smil selv om hun var skuffet, sier Warholm, som også sendt en takk til familie og venner, og alle som var tidlig oppe for å se løpet.

For en idrettsutøver og FOR en prestasjon! I dag hyller vi Karsten Warholm!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com