Forsiden Kosthold Kaster du bananer med sorte flekker? Det bør du ikke!

Kaster du bananer med sorte flekker? Det bør du ikke!

I Norge har bananen vært en populært frukt i lang tid. Den ble innført her til lands i 1905, og var før denne tid ansett som en eksotisk frukt. 

Men det tok tid for bananen å få innpass hos nordmenn. Da de første bananene kom til Norge i september 1905 ble de møtt med stor skepsis. Mannen som bragte bananen til Norge heter Christian Matthiessen. Han ble etterhvert bare kalt for Banan-Matthiessen, og det var han som stiftet det som i dag heter Bama.

Men frukten var ikke lett å selge. Derfor la man stor vekt på hvor bra den var for barn i markedsføringen, og litt etter litt begynte vi å få smaken på den gule frukten. I dag er bananen den frukten det selges mest av i Norge. Faktisk kjøper hver nordmann ifølge Aftenposten i gjennomsnitt 17 kg med bananer i året.

Vi kaster mye

Men vi kjøper ikke bare mange bananer. Vi kaster også svært mange av dem. Bananer får ganske raskt sorte flekker på skallet, noe som gjør at mange av oss tror at frukten er råtten. Men studier viser faktisk at jo flere sorte flekker på bananen, jo sunnere er den.

Her er en liste over helsefordeler bananen kan gi deg

Energi: Bananer tilfører rask energi og er perfekt før en treningsøkt.

LES OGSÅ
Hvitløkstrikset som faktisk virker - tar av på nettet

Depresjon: Bananer inneholder store mengder av tryptofan, som kroppen danner om til serotonin. Serotonin er en signalsubstans som påvirker de områdene i hjernen hvor sinnsstemninger og følelser styres.

LES OGSÅ
5 tips til hvordan du effektivt kan fjerne inngrodde hår

Blodtrykk: Bananer har et veldig høyt kaliumnivå, dette kan bidra til å senke blodtrykket og beskytte deg fra slag eller hjerteinfarkt.

Halsbrann: Banan kan lindre halsbrann og forhindre sure oppstøt.

Forstoppelse: Bananer inneholder mye fiber, noe som kan hjelpe til med å gjenopprette normal tarmfunksjon.

B6 og jern: Bananer er rik på vitamin B6, som regulerer blodsukkeret, og påvirker humøret. Den inneholder også mye jern, som stimulerer produksjonen av hemoglobin i blodet, og dermed hjelper mot anemi.

Magesår: Bananen skal være den frukten som er best å spise dersom du lider av magesår.

Feber: Bananer kan senke kroppstemperaturen din, noe som passer bra dersom du har feber.

Som du ser er det ingen grunn til å kaste bananer med sorte flekker. Visste du forresten at også lakris kan gi en rekke helsefordeler? Les hvorfor du bør velge lakris når du fyller godteskålen.

Se selv i videoen nedenfor:

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...