Hjem Kosthold Kaster du bananer med sorte flekker? Det bør du ikke!

Kaster du bananer med sorte flekker? Det bør du ikke!

I Norge har bananen vært en populært frukt i lang tid. Den ble innført her til lands i 1905, og var før denne tid ansett som en eksotisk frukt. 

Men det tok tid for bananen å få innpass hos nordmenn. Da de første bananene kom til Norge i september 1905 ble de møtt med stor skepsis. Mannen som bragte bananen til Norge heter Christian Matthiessen. Han ble etterhvert bare kalt for Banan-Matthiessen, og det var han som stiftet det som i dag heter Bama.

Men frukten var ikke lett å selge. Derfor la man stor vekt på hvor bra den var for barn i markedsføringen, og litt etter litt begynte vi å få smaken på den gule frukten. I dag er bananen den frukten det selges mest av i Norge. Faktisk kjøper hver nordmann ifølge Aftenposten i gjennomsnitt 17 kg med bananer i året.

Vi kaster mye

Men vi kjøper ikke bare mange bananer. Vi kaster også svært mange av dem. Bananer får ganske raskt sorte flekker på skallet, noe som gjør at mange av oss tror at frukten er råtten. Men studier viser faktisk at jo flere sorte flekker på bananen, jo sunnere er den.

Her er en liste over helsefordeler bananen kan gi deg

Energi: Bananer tilfører rask energi og er perfekt før en treningsøkt.

Depresjon: Bananer inneholder store mengder av tryptofan, som kroppen danner om til serotonin. Serotonin er en signalsubstans som påvirker de områdene i hjernen hvor sinnsstemninger og følelser styres.

Blodtrykk: Bananer har et veldig høyt kaliumnivå, dette kan bidra til å senke blodtrykket og beskytte deg fra slag eller hjerteinfarkt.

Halsbrann: Banan kan lindre halsbrann og forhindre sure oppstøt.

Forstoppelse: Bananer inneholder mye fiber, noe som kan hjelpe til med å gjenopprette normal tarmfunksjon.

B6 og jern: Bananer er rik på vitamin B6, som regulerer blodsukkeret, og påvirker humøret. Den inneholder også mye jern, som stimulerer produksjonen av hemoglobin i blodet, og dermed hjelper mot anemi.

Magesår: Bananen skal være den frukten som er best å spise dersom du lider av magesår.

Feber: Bananer kan senke kroppstemperaturen din, noe som passer bra dersom du har feber.

Som du ser er det ingen grunn til å kaste bananer med sorte flekker. Visste du forresten at også lakris kan gi en rekke helsefordeler? Les hvorfor du bør velge lakris når du fyller godteskålen.

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!

  1. bananer
  2. banankake

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com