Hjem Hus og hjem Kaster du disse i søpla? De kan brukes til mye mer enn du tror!

Kaster du disse i søpla? De kan brukes til mye mer enn du tror!

Du har nok lagt merke til dem. Når du for eksempel kjøper nye sko eller ny veske, så ligger det ofte noen små hvite poser som er fylt med blanke kuler i emballasjen. Disse posene kan brukes til mange nyttige ting. 

Nedenfor har vi samlet 6 tips til nyttige bruksområder for de små hvite silica gel-posene.

silica gel
Disse bør du ikke kaste, de kan brukes til mye nyttig!

1. Beskytter smykker og sølvtøy

Både smykker og sølvtøy har en tendens til å bli misfarget når det ligger i skuffer eller esker. Grunnen til det er at sølv over tid reagerer med svovelforbindelser i luft og mat og danner svart sølvsulfid. Legg noen poser med silicia gel i smykkeskrinet eller med sølvtøyet og det kan redusere missfargingen.

2. Tørke telefonen

De fleste av oss mister telefonen fra tid til annen, og er man riktig uheldig mister man den i vasken, i do eller andre steder med vann. Da kan posene med sicilia gel være redningen. Fjerne batteri og simkort, og legg telefonen i en bolle som er fylt med de små posene.

La telefonen ligge blant posene over natten, og til neste dag har de tiltrukket seg all fuktighet!

3. Beskytt viktige dokumenter

Det er en grunn til at produsenter av for eksempel sko legger sicilia gel i innpakningen. Nettopp fordi posene tiltrekker og absorberer fuktighet. Oppbevarer du viktige dokumenter som bilder, pass, vigselsattest og fødselsattester i en skuffe? Sørg for å legge noen poser med sicilia gel sammen med dem, da er de trygg dersom det skulle komme fuktighet i esken eller skuffen du oppbevarer dem i.

4.Legg de i gymbaggen 

Legg noen poser med sicilia gel i gymbaggen. Posene vil absorbere fuktighet og svette fra baggen, noe som betyr mindre bakterier og bedre lukt.

5. Bevar barberbladene lenger 

Barberblader er svindyre. Og de holder ikke særlig lenge før de blir sløv. Dette skyldes til dels at barberbladene blir oppbevart fuktige. Det kan derfor spare bladene å legge dem i et glass med gelposer etter bruk.

6. Tørke frø 

Alle som samler inn blomsterfrø på høsten som skal plantes igjen til våren vet at det er viktig at frøene oppbevares tørt. Den minste fuktighet og frøene råtner.

Løsningen? Legg frøene sammen med gelposene og du er sikret knusktørre frø til vårens planting.

Dette er bare seks av bruksområdene. I teorien kan disse posene brukes til alle tenkelige områder hvor man er redd for fukt og vil bevare noe tørt. Så hvorfor kaste noe som kan brukes til så mye nyttig? Del gjerne tipset videre!

  1. egg
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com