Hjem Fremhevet Katarina Flatland alvorlig syk: Hasteinnlagt på sykehus

Katarina Flatland alvorlig syk: Hasteinnlagt på sykehus

TV-profil og lege Katarina Flatland deler skremmende opplevelse.

Katarina Flatland, kjent TV-profil og lege, har nylig delt en dramatisk og skremmende hendelse i podkasten «Åpen journal», som hun driver sammen med sin ektemann Harald Dobloug. Hun avslørte at hun nylig ble hasteinnlagt på Diakonhjemmet sykehus med en alvorlig infeksjon.

Flatland, som har diabetes type 1 og bruker en insulinpumpe, merket ubehag rundt området hvor pumpen var festet før hun skulle ut på en løpetur. Hun fjernet pumpen, men senere utviklet området en hevelse og rødhet.

– Før jeg skulle på løpetur merket jeg at den ristet litt i armen, den pumpa, og det gjorde vondt. Da tenkte jeg at jeg skulle rive den av og så dra på løpetur, og sette på en ny når jeg kom tilbake, forklarer hun i podkasten.

Alvorlige symptomer

Senere samme dag, under en middag med foreldrene, følte Flatland seg dårlig med feber og kvalme. Sammen med ektemannen Harald Dobloug, som også er lege, bestemte de seg for å oppsøke lege. Legen konkluderte raskt med at hun måtte legges inn på sykehus.

På sykehuset ble det bekreftet at Flatland hadde sepsis, en alvorlig infeksjon som kan føre til organsvikt hvis den ikke behandles raskt.

– På søndag for to uker siden, så ble jeg hasteinnlagt på Diakonhjemmet sykehus med en alvorlig infeksjonsrespons. Jeg tror aldri jeg har vært så dårlig som jeg var da. Jeg hadde en begynnende blodforgiftning, forteller hun.

En skremmende opplevelse

Flatland uttrykker stor takknemlighet for behandlingen hun mottok på sykehuset og innrømmer at situasjonen var svært skremmende.

– Jeg var veldig redd da jeg lå der. Jeg synes det var ordentlig guffent. Jeg skjønte hva de tenkte at de behandlet, og det vet man at potensielt kan ende dårlig. Jeg føler ikke jeg har vært sånn syk før, at det har vært en risiko.

Katarina Flatland har også delt opplevelsen på Instagram, hvor hun har mottatt mange støtteerklæringer fra sine følgere, samt historier fra andre som har opplevd lignende helseproblemer. Hennes åpenhet om situasjonen har bidratt til å øke bevisstheten rundt sepsis og viktigheten av rask medisinsk hjelp.

Katarina Flatland, som ble utdannet lege i 2022, har balansert sin medisinske karriere med ulike programlederjobber på TV 2 og deltakelse i flere realityprogrammer. Hun giftet seg med Harald Dobloug i 2018, og sammen har de to sønner, Bernard og Bastian.

  1. Katarina Flatland
  2. Katarina Flatland
  3. flatland

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com