Hjem Kjendisnytt Kathrine spiller Gro i «Makta»

Kathrine spiller Gro i «Makta»

Søndag er det premiere på NRKs storsatsing «Makta».

Serien er basert på dramatikken i Arbeiderpartiet på 1970-tallet og den betente personstriden mellom Gro Harlem Brundtland (spilt av Kathrine Thorborg Johansen) og Reiulf Steen (spilt av Jan Gunnar Røise).

Året er 1974.  Arbeiderpartiet er i krise. Partiet blir revet i stykker av en konflikt mellom partileder Reiulf Steen og statsminister Odvar Nordli.

Alkoholen flyter, lekkasjene likeså. Samtidig blir den sosialt engasjerte legen Gro Harlem Brundtland viklet inn i det politiske maktspillet. Hun blir etter hvert en mesterlig spiller og utmanøvrerer motstanderne sine. I 1981 blir hun Norges første kvinnelige statsminister.

Tidligere i vår vant Makta pris for blant annet beste drama på prestisjetunge Canneseries.

– I tett samarbeid med skaperne og produsentene mener jeg vi har skapt en unik dramaserie som vil treffe både bredt og ungt. Hver episode utforsker maktforhold, og tar opp samfunns- og politiske spørsmål som jeg mener gjør serien til en kulturell brobygger i europeisk sammenheng, sier eksekutiv produsent Alec Thom i en pressemelding fra NRK.

VG har trillet terningen til 6 når de har anmeldt den nye serien. «Måten Thorborg Johansen har nailet Harlem Brundtlands distinkte tonefall på, er bare én av de mange, mange små og store gledene i denne helt usedvanlig rike serien», sier VGs kritiker.

Skuespilleren forteller til NRK at nettopp det å snakke som Gro er en av de tingene hun har brukt mye tid på. Skuespilleren har brukt de siste to årene på å «bli» Gro. Samme dag som hun fikk rollen gikk hun til innkjøp av de første biografiene. Totalt teller biografisamlingen hennes i dag mer enn 30 bøker.

– Jeg hadde en enorm ærefrykt og følelse av «hvordan i helvete skal jeg gjøre dette her», sier hun til NRK.

Men hun understreker at hun har skapt sin versjon av Gro.

Hovedregissør Yngvil Flikke sier at Kathrine gjorde seg bemerket fra start.

– Hun var Gro. Kathrine brenner for ting, hun er veldig smart. Jeg trodde på strengheten hennes, som jeg likte veldig godt, sier hun.

Og da det ble kjent at Kathrine skulle spille Gro, hadde «alle» en Gro-historie å dele med henne.

Serien har totalt 12 episoder. Den første episoden har premiere på NRK kl 19:50 søndag 29. oktober

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com