in

Katrine hjalp Arne (76) mens andre lo og filmet han. Det ble starten på et nytt vennskap

Danske Katrine Fugl Sjøquist (21) var på sykehuset for å ta en blodprøve, da hun fikk øye på en eldre mann som slet med å holde balansen. Ingen hjalp ham. Folk satt til og med og lo og filmet han.

«Alle bare så på han uten å gjøre noe. Det var også noen som satt og lo av han og filmet han», sier Katrine Fugl Sjøquist til danske TV 2.

Den eldre mannen viste seg å være 76 år gamle Arne Sørensen. Han skulle også ta blodprøve, men hadde problemer med å holde balansen og med å forstå kølappsystemet.


Katrine tok kontakt med mannen, og hjalp ham. Da det ble Arnes tur til å ta blodprøve, bestemte Katrine seg for å vente på han for å se om han trengte hjelp til å komme seg hjem.

Kjørte Arne hjem

Da Arne var ferdig, hjalp Katrine ham med å bestille en taxi. Men akkurat denne dagen var det lang ventetid, og det var ingen ledige taxier på flere timer. Så lenge ville ikke Katrine la Arne vente alene.

LES OGSÅVennskapet til den norske hunden Zita og anda Bob Kåre går verden rundt

«Jeg la sammen rullatoren hans og kjørte han hjem til Hjallerup fra Hjørring. Det var bare 30 kilometer. Vi unge har det ikke så travelt at vi ikke kan hjelpe de eldre», sier hun.

Foto: Katrine Fugl Sjøquist

Ble invitert med inn

Da de kom frem til Arne, ba han den nye vennen sin med inn. De to ble sittende i flere timer og se i gamle fotoalbum mens Arne fortalte fra livet sitt. De to vennene har allerede avtalt å spise middag sammen.

«Dette kan faktisk være starten på et nytt vennskap», sier Katrine.

– Se opp fra telefonen

Katrine delte historien på Facebook, og i løpet av kort tid har innlegget blitt delt over 18.000 ganger.

«Det her handler ikke om å få oppmerksomhet», sier Katrine.

«Det handler om å dele budskapet om at man skal se opp fra telefonen og se hva som skjer rundt en. Mange unge mennesker er umodne og sier ikke en gang hei til hverandre. Jeg vil gjerne gjøre en forskjell og vise at det ikke er farlig å si hei», sier Katrine.

LES OGSÅBestefaren med Alzheimer og fireåringen har utviklet et helt spesielt vennskap

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Birgitte Tengs

Justisministeren vil ikke beklage til Tengs’ fetter

Tenåringens duett sammen med lillebror som har Downs syndrom gir lys i hverdagen