Hjem Dyr Katteeiers advarsel: Denne blomsten kan drepe katten din

Katteeiers advarsel: Denne blomsten kan drepe katten din

Det er mye man må passe på når man har kjæledyr. Som barn, er dyr ofte nysgjerrige og gjør det vi minst venter. Katteeier Lindsey Warnock erfarte dette på den harde måten da hennes katt, Willow, kom i kontakt med liljer.

Lindsey hadde fått en vakker bukett med liljer fra kontoret og tok den med hjem. Men Willow, hennes nysgjerrige katt, var rask ute med å undersøke blomstene nærmere.

– Hun spiste ingenting. Hun bare rørte blomstene og fikk pollen i pelsen før jeg jaget henne vekk. Vi lo av det først, men jeg følte at det var verdt å google om liljer var giftige, forteller Lindsey i et Facebook-innlegg.

Et raskt søk på nettet avslørte den skremmende sannheten: alle deler av en lilje er farlige for katter. Kontakt med liljer kan føre til alvorlig forgiftning og i verste fall dødsfall.

Ble svært syk

Panikk slo inn da Lindsey innså hvor alvorlig situasjonen var. Hun dusjet Willow for å få bort pollenet og tok henne umiddelbart til dyrlegen.

Der fikk Lindsey en hjerteskjærende beskjed. Pollen var funnet rundt Willows munn og på tungen, og legen sa at sjansene for overlevelse var svært små.

Liljer er farlige for både katter og hunder. Foto: Pixabay

– Ifølge min erfaring har jeg aldri sett en katt overleve liljeforgiftning. De fleste katteeiere oppdager problemet for sent, sa legen.

Mirakuløs bedring

Mens Lindsey gråt, gjorde legene alt for å redde Willow. De fikk henne til å kaste opp og ga henne medisiner for å fjerne giften. Etter to dager begynte Willow mirakuløst å bli bedre.

– Jeg kan ikke beskrive den enorme skyldfølelsen jeg har hatt for å ha tatt disse dumme liljene med hjem, sier Lindsey.

En advarsel til andre

Nå ønsker Lindsey å advare andre katteeiere om farene ved liljer.

– Jeg følte meg som en morder, en dårlig kattemor, en forferdelig person. Jeg har hatt katter hele livet og aldri hørt at liljer kunne forgifte dem, sier hun.

Veterinærene påpeker at de fleste katteeiere lærer dette på den harde måten. Takket være rask handling fra katteeieren ble Willow frisk igjen.

Del gjerne denne historien slik at flere katteeiere kan unngå denne smertefulle opplevelsen.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com