Dyr Katten din kjenner igjen navnet sitt (selv om den...

Katten din kjenner igjen navnet sitt (selv om den later som den ikke gjør det)

-

- Reklame -

Er du katteeier, har du sikker opplevd å henvende deg til katten din ved å si navnet dens, uten å få noen reaksjon tilbake. Men nå er det bevist: Den vet at du kaller på den, den gidder bare ikke reagere.

Man kan jo begynne å lure. Skjønner katten egentlig hva den heter? Klarer den å gjenkjenne navnet sitt når du snakker til den? Ja da, den gjør faktisk det. Forskere har nemlig forsket på katten, og funnet ut at de skjønner veldig godt hva de heter. De gidder bare ikke alltid bry seg. Det skriver nettsiden Unilad.

Kjenner igjen navnet sitt

Det er den japanske forskeren Atsuko Saito ved Sophia University i Tokyo som har forsket på kattene. Hun har utført flere tester på katter, og kommet frem til at katter uten tvil klarer å skille sitt eget navn fra andre navn.  

«Noen eiere insisterer på at katten deres kan kjenne igjen deres eget navn og ord relatert til mat», sier Atsuko.

Rørte på ørene og hodet

Foto: Pixabay

Atsuko og kollegaene hennes, observerte kattenes reaksjoner da de hørte sitt eget navn, og sammenliknet det med ord som var like lange. De observerte også kattenes reaksjoner ved å høre navnet til andre katter i samme bolig.

Resultatet viste tydelig at katter er i stand til å forstå forskjellen mellom deres eget navn og andre ord. Kattene rørte på ørene og hodet mye sterkere da deres navn ble sagt, i forhold til liknende ord.

Gidder ikke

«Vi konkluderer med at katter kan gjenkjenne innholdet i menneskelige ytringer basert på fonetiske forskjeller», sier Atsuko.

Så da vet du det. Og neste gang du prøver å snakke til katten din og den bare ligger der og tilsynelatende ikke bryr seg – den hører hva du sier, den gidder bare ikke.

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Märtha Louise åpner opp om kjærestens synspunkter

Prinsesse Märtha Louise (48) og kjæresten Durek Verrett (44) har stått side ved side gjennom flere heftige stormer de...

Mener Therese Johaug bør få prestisjefylt ærespris

TV 2s sykkel- og dopingekspert og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad, mener Therese Johaug (31) bør få den prestisjefylt prisen...

Kattepusen ville være med på flybussen: – Den så så snill ut

Da bussjåfør Helge Madsen åpnet dørene på bussen, reiste kattepusen seg fra busskuret, og gikk rolig inn i bussen. "Den...

Dette blide paret ser så lykkelig ut, men vent til du ser hele bildet

For noen år siden feiret paret sin første bryllupsdag. De hadde hyret inn en profesjonell fotograf til å ta bilder av seg. Resultatet kan du se under. Dette bildet var ikke et planlagt bilde

Kohts nye video: «Tusen takk til norsk helsevesen!»

I januar kom nyheten at Christine Koht er rammet av kreft. Det nærmer seg et år på sykehus for...

Han ble mobbet for vekten sin. Så gikk han ned 84 kilo. Se hvordan han ser ut nå

Ethan Taylor har vært stor så lenge han kan huske. Han ble mobbet på skolen. Da han begynte å...