in ,

Katten Dixie forsvant fra Gjøvik i 2011 – dukket opp i Oslo tirsdag denne uken

Skjermbilde: Facebook

Ida Marie Ringerud fra Gjøvik skjønte lite da telefonen ringte. En veterinær i Oslo sa de hadde funnet katten hennes.

Det er NRK som har skrevet om den utrolige saken. Og Ida Marie Ringerud, som er artist og lege, har også omtalt den helt utrolige gjenforeningen på egen Facebook-side:

– Jeg fikk nettopp en av de rareste telefonene jeg har fått i mitt liv. De ringte fra AniCura på Grünerløkka, og kunne fortelle at de hadde fått inn en pus som hadde gått ute i lang tid på Grønland i Oslo, skriver Ringerud på Facebook.


Til NRK sier hun at hun virkelig ikke skjønte noen ting.

– Katten min ligger her hjemme hos meg på sofaen, så det kan ikke være min katt, svarte Ringerud veterinæren.

Men det var ikke tvil. Katten hadde microchip, den het Dixie, og eieren het Ida Marie Ringerud.

Sist hun så noe til katten sin var i 2011.

– Det var fryktelig trist, vi var så glade i den katten. Men pusen var glad i folk og fulgte ofte etter skolebarna som gikk forbi på veien, forteller hun NRK om da katten forsvant.  

Edit kl 1650: har fått kastet meg rundt, og er på vei til Oslo for å gjenforenes med den vakre katten min etter å ikke…

Posted by Ida Marie Ringerud on Tuesday, March 28, 2023

Vi har tidligere skrevet om katten Sasha som stakk av fra hjemmet sitt i Portland, Oregon, for så å dukke opp 2000 km unna i Santa Fe i New Mexico fem år etter. Men katter som har dukket opp igjen etter at de har vært borte i 12 år, det har vi ikke hørt om før.

Og hvordan katten har kommet seg fra Gjøvik til Oslo er et mysterium. Mye kan tyde på at katten kan ha blitt med noen.

Uansett ble Dixie funnet igjen, så da var det en ting å gjøre for matmor: «Nå er da altså situasjonen slik at jeg eier en katt som må hentes i Oslo så fort som mulig, og som trenger et hjem», skriver katteeieren på Facebook.

Katten som ble født i 2009 er nå på sitt 14. år, og har returnert til matmor Ida Marie på Gjøvik.  I starten så hun naturligvis etter katten både titt og ofte, men etter hvert som tiden går svinner håpet.

– Jeg trodde jo hun var død. En periode så går du jo og ser etter katten, spør rundt og gjør ditt for å finne henne, men skjønner at hun er ordentlig borte, sier hun til Opplands Arbeiderblad som også omtaler den utrolige historien.

I forhold til at katten har vært borte i over et tiår så har hun holdt seg svært godt, så mye tyder på at noen har tatt vare på Dixie. Katten og hunden som ventet hjemme på Gjøvik var ikke like begeistret over gjenforeningen, så enn så lenge kan det være litt tøft for Dixie å tilpasse seg.

– Jeg tviler på om hun får det godt sammen med hunden Taxi og verdens sureste katt Hannah Belle, men er villig til å gjøre et forsøk, sier Ringerud i Facebook-posten

Så mange år siden vi lå slik og koste på badegulvet. Men jammen finner du solstrålene fortsatt, vakre gamle dame. ❤️…

Posted by Ida Marie Ringerud on Wednesday, March 29, 2023

Etter den lykkelige gjenforeningen har matmor delt et bilde at Dixie som ligger og koser seg hjemme på badegulvet i Gjøvik.

– Siden i går har hun vekslet på å spise masse, sove masse inne i klesskapet på pleddet, og utforske. Også skravler hun like mye som for 12 år siden. At det går an! Min egen Chat Noir… 😍, opplyser Ida Marie Ringerud på Facebook. Til den nye posten har hun også delt et bilde av Dixie som ser ut til å ha det aldeles fortreffelig.

Hvordan det går med Taxie og Hannah Belle har det ikke kommet noen oppdateringer på. Vi håper de venner seg til den nye kameraten sin.

Og katteeieren har en viktig beskjed til alle: Til Opplands Arbeiderblad sier hun at dette viser hvor viktig det er at folk chipper kattene sine!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Emma Ellingsen vitner i drapssak: – Vi kunne og burde sikkert gjort noe annet

Folk dør innen 24 timer: Flere rapporter om mystisk neseblod-sykdom