Hjem Dyr «Katten har dødd – men mine nærmeste bagatelliserer sorgen min»

«Katten har dødd – men mine nærmeste bagatelliserer sorgen min»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Signaturen Ensom Anna skriver til coach Jenny Åsenlund for råd om hvordan hun skal finne støtte i sorgen etter at katten hennes gikk bort. Hun føler at de rundt henne ikke forstår det sterke båndet mellom henne og hennes firbente venn.

Spørsmålet som ble sendt inn til Må Bras terapeut var som følger:

«Hvordan kan jeg sørge over katten min når menneskene rundt meg ikke forstår? De bagatelliserer sorgen min og forstår ikke hvor sterkt båndet vårt var. Det føles som jeg har mistet en del av meg selv, og det gjør vondt å høre at det «bare» var en katt. Selma var alt for meg i elleve år. /Ensom Anna«

Terapeut Jenny Åsenlund svarer:

Du har rett til å sørge på din egen måte. Følelsene dine er ekte, og det er viktig å anerkjenne dem. Venner og familie har rett til sin mening, men det betyr ikke at din opplevelse ikke er sann. Venner uten erfaring med hvor dypt et bånd til et kjæledyr kan være, forstår kanskje ikke hvordan et husdyr kan åpne hjertet for kjærlighet og medfølelse. Spesielt for enslige kan et husdyr ha en ekstra viktig rolle i livet. Venner har ikke gått i dine sko, så det er viktig å sette grenser når de bagatelliserer sorgen din. Tenk også på hvem du deler sorgen din med; det kan være trøstløst å dele med noen som ikke er mottakelige.

katt
Sorgen over tapte kjæledyr kan være stor. Foto: Canva

Finn støtte blant likesinnede En måte å finne støtte på er å oppsøke likesinnede. Bli med i grupper på nettet for kattelskere, som «Vi som savner våre katter» på Facebook. Der kan du finne andre som forstår, og du vil merke at du ikke er alene i sorgen. En verden av andre kattelskere kan gi trøst og forståelse.

Gi plass til alle følelsene dine La alle følelsene dine få plass, og prøv å finne nye gleder og interesser i livet slik at du ikke går ned i dyp sorg. Det er viktig å finne en balanse mellom å sørge og å finne nye måter å fylle livet med mening og glede.

  1. hund og jente
  2. rolig katt
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com