lørdag, juli 11, 2020

Katten Kaffe kom hjem med 50 stikkskader – Jeg er helt tom og sjokkert

Mest lest nå

– Jeg har grått siden hendelsen fant sted. Jeg er helt tom og sjokkert. Det er så skrekkelig. Jeg skjønner ikke at det går an.

Det sier Line Støtvig til VG etter at hun natt til lørdag fikk sitt livs sjokk. Katteieren synes hun hørte jamring utenfor og gikk ut for å sjekke. Der fant hun sin kjære katt, Kaffe, lidende.

Katten var hardt skadet og blodet fosset.


– Hun prøvde å sparke fra det med ene bakbeinet, men blødde fra hele buken, underlivet og bakparten, sier Støtvig til Dagbladet.

I all hast fikk Støtvig, som bor på Simensbråten i Oslo, frakten katten til en døgnåpen dyreklinikk.

50 stikkskader

– Vår vaktveterinær mente det med relativt stor sannsynlighet var menneskeskapt da det var cirka 50 stikkskader som var veldig like av størrelse. Vi må allikevel være åpne for at det kan være en annen årsak til sårskadene, sier Rune Næverdal, daglig leder ved Empet Skedsmo dyreklinikk, til VG.

Folk raser

Naboen til Line Støtvig, Anne Nyeggen, har delt et innlegg på Facebook om hendelsen. Innlegget som ble publisert på tirsdag har allerede tusenvis av reaksjoner, og folk er rasende.

«Dette er Kaffe, naboens katt og vår alles vaktmester. Litt reservert for oss, men alltid partuljerende rundt felles eiendom og tun. Nå lever hun ikke lenger. Matmor Line fant henne utenfor huset ille tilredt natt til lørdag. Dyreklinikken kunne sjokkert og trist konstatere at det var menneskeverk. Noen hadde holdt Kaffe så hardt fast i hale og bakben at de nesten var revet av. Så hadde de stukket Kaffe 50 ganger med en spiss gjenstand, kanskje et grillspyd. 50 ganger. Livet stod ikke til å redde. Ord blir fattige i møte med slik ondskap,» skriver Nyeggen i innlegget, før hun oppfordrer mennesker som kan ha sett eller hørt noe om å melde i fra.

«Kan dere som bor på Simensbråten og Ekeberg tenke dere om, om dere hørte eller så noe natt til lørdag? Spørre ungdom i huset som kanskje var ute? Fra midtnatt og utover sannsynligvis. Kattejamring, oppstandelse, festebråk? Og så bør vi alle tenke oss om og spre ordet, for dette eller mest sannsynlig disse menneskene bør fanges. Dyremishandling er noe av det styggeste, og vi vet at i neste runde kan det fort bli menneskemishandling fra slike skrudde folk.»

Dette er Kaffe, naboens katt og vår alles vaktmester. Litt reservert for oss, men alltid partuljerende rundt felles…

Publisert av Anne Nyeggen Tirsdag 23. juni 2020

Utlover dusør

Line Støtvig har nå meldt saken til politiet og mattilsynet.

Dyrevernalliansen skriver torsdag i en pressemelding at de utlover en dusør på 10 000 kroner, for opplysninger som gjør at saken blir oppklart.

Jurist i Dyrevernalliansen, Live Kleveland oppfordrer politiet til å etterforske saken.

– Denne triste saken er et typisk eksempel på sadistisk dyremishandling, og det er liten tvil om at dette er gjort med overlegg. Derfor er det viktig at saken nå blir etterforsket, slik at vi får klarhet i hva som har skjedd. Vedkommende som har gjort dette må stoppes og hindres fra å gjøre liknende ting igjen, sier Kleveland til Dagbladet.

130,142FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter