in

Katten Nala (5) fra Sotra måtte avlives etter grusom mishandling

Foto fra Spleis.no

Katten Nala var borte fra hjemmet sitt på Sotra i åtte dager før hun kom hjem gjennomvåt og hardt skadd. Det er ingen tvil om at katten har blitt mishandlet.

– Hun hadde tydelige skader som viste at hun hadde vært fastbundet på to bein. På ett av beina hadde det vært så stramt at blodtilførselen stoppet, og mye av foten hennes hadde dødd. De fant også masse rester av det som så ut som hagleskudd, sier Ann Cecilie Bildøy Holm til Dagbladet som skriver at saken er tidligere omtalt av lokalavisene Vestnytt og Bergens Tidende.

Det er Ann Cecilie Bildøy Holms bror som eier katten. Han fikk Nala fra dyrebeskyttelsen i 2017.

Da katten kom hjem var den ene foten så infisert at det var hvit mark i sårene og betennelsen gikk helt inn til beinet. Søskenparet kjørte til veterinær med katten og forsøkte først å se om det var mulig å få katten frisk igjen.

Nala var deretter hjemme et døgn på smertestillende etter å ha mottatt behandling fra veterinæren. Men da katten dagen etter skulle til oppfølgingstime hos veterinæren hadde tilstanden forverret seg ytterligere. Katten var i tillegg alvorlig dehydrert og underernært.

– Det var ikke lenger noe alternativ å ha henne hjemme, fordi hun måtte i narkose daglig for å skifte på sårene og hun var avhengig av å få smertestillende intravenøst. Det var best å la henne slippe, sier Ann Cecilie Bildøy Holm til avisa.

Bildøy Holm bekrefter at de har vært i telefonkontakt med politiet og vil anmelde uhyrlighetene. Hun forteller avisa at hun opplever at politiet tar saken ekstra seriøst siden det skal ha vært et våpen involvert.

Gjennom en innsamlingsaksjon på Spleis har Ann Cecilie Bildøy Holm og broren fått inn nok penger til å dekke det meste av veterinærregningene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Fotballspiller Magnus Wolff Eikrem i sorg – Samboeren døde natt til fredag

Slik blir begravelsen til dronning Elizabeth