Hjem Dyr Kattunger dumpet i veikanten – utlover dusør på 15 000 kroner for tips som kan gi oppklaring i saken

Kattunger dumpet i veikanten – utlover dusør på 15 000 kroner for tips som kan gi oppklaring i saken

Tirsdag går Dyrevernalliansen ut og utlover en dusør på 15 000 kroner for tips som kan føre til oppklaring av saken om kattungene som ble dumpet i veikanten i Dyrsøveien i Andebu.

Mandag forrige uke ble det funnet en død kattunge langs Dyrsøveien, og enda en kattunge med brukket rygg og bakbein, samt larver i pelsen, dagen etter. Katten måtte avlives, ifølge Sandefjords Blad. Kattene har trolig blitt dumpet der.

Det var en sjokkert Anca Håkestad og hunden Liam som fant kattungene. Mandag forrige uke fant hun først en død kattunge langs veien. Da postet hun et innlegg på siden til beboere ved Dyrsø sammen med et bilde. Der fortalte hun at hun kunne kontaktes dersom eieren ønsket å vite hvor i skogen hun hadde begravet den lille katta. Tirsdag fant hun den andre katten.

Hei du som dumper kattunger på Dyrsøveien mellom Vestfold mølla og Kulerødvannet🤬!Hva får deg til å etterlate…

Posted by Anca Håkestad on Tuesday, September 12, 2023

– Det var Liam, hunden vår som snuste seg fram til katten mandag. Tirsdag var vi ute på luftetur igjen. Da fant han enda en katt, nedi grøfta langs veien. Denne virket enda yngre og kunne ikke gå. Den freste til Liam men pep så sårt mot meg. Den var trygg og kosete sammen med mennesker. Dessuten luktet den bod eller kjeller, så det var nok neppe en villkatt, forteller Anca til Sandefjords Blad.

Hun tok med katten til veterinær. Den var hardt skadd, og skadene var forenelige med fall i fart eller fra høyde. Hun tror at kattene ble kastet ut av vinduet på en bil i fart.

I dag er det 1 uke siden Liam🐾 fant den døde kattungen langs veien her og i morgen er det 1 uke siden han fant den hardt skadde, enda mindre kattungen, nedi grøfta langs veien her💔💔 (DYRSØ privatvei fra Dyrsøveien og ned mot Andebuveien ved Vestfold Mølla)Se videoen under av den som hadde brukket hofte, brukket rygg og helt full urinblære fordi den ikke klarte tisse pga skadene og som i tillegg var full av fluelarve egg… noe jeg trodde var flis i pelsen hans fordi han ikke hadde noe sår… Han var tam så han må ha hatt et hjem!!! Veterinær forklarte at hvis dyret er svakt kan fluelarver innta dyr uten åpent sår! Noe som betyr at han har vært svak en stund da det var en klump med masse masse egg i lysken hans på samme side som hofta var brukket og den kattungen har IKKE kommet seg dit av seg selv🤬Noen der ute må da ha sett han her før🤞🏼 Han er IKKE villkatt, se i videoen hvordan han søker handa mi og han mjauer når jeg tar handa vekk… hjertet mitt får ikke fred og jeg saumfarer grøftene med høy og livredd puls flere ganger i døgnet i frykt for at det er dumpet flere her💔 vi kan ikke tillate at dyr blir behandlet sånn, slike psyke folk MÅ stoppes💪🏼Med et stort ønske om at den/de ansvarlige blir tatt: -del gjerne innlegget🐾🙏

Posted by Anca Håkestad on Monday, September 18, 2023

Nå utlover Dyrevernalliansen en dusør på 15.000 kr for de eller dem som har opplysninger som kan føre til oppklaring av denne saken.

– Noen har etter alt å dømme med vitende og vilje slengt disse kattene ut av bilen for å dø i veikanten. Dette er et skrekkelig og hjerteskjærende eksempel på kattedumping, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland, i en pressemelding fra organisasjonen.

Å hensette dyr i hjelpeløs tilstand er ulovlig. Maksimumsstraffen for brudd på dyrevelferdsloven er tre års fengsel.

Dyrevernalliansen har opprettet dusørfondet for å bidra til at flere dyremishandlingssaker blir oppklart og har et håp om at noen kan ha sett eller hørt noe som kan føre til oppklaring av denne saken.

– Disse kattene overlevde ikke dumpingen. Den ene var allerede død, og den andre var hardt skadet og full av larver. Saken illustrerer et dystert og omfattende problem: katter blir dumpet over en lav sko, uten fnugg av hensyn til deres egenverdi, sier Kleveland.

Publikum som har tips i saken, kan sende dem til: publikum@dyrevern.no. Disse videresendes til politiet, som vil kunne etterforske saken dersom de får inn relevante tips. Du kan tipse anonymt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com