in

Kaveh Rashidi og «Charter-Svein» i ordkrig – Det har ikke blitt brukt mot meg siden barneskolen

Foto: Allmennlegeforeningen og skjermdump fra Youtube

Nylig ble kjendislege Kaveh Rashadi tildelt prisen som «Årets allmennlege 2022». Det reagerer Svein Østvik på.

Det var forrige måned at Kaveh som har blitt kjent gjennom sosiale medier, TV og podkaster ble tildelt prisen som «årets allmennlege.»

– Hans tydelige stemme i offentligheten gjennom TV, podkast og flere bestselgende bøker, i tillegg til at han går litt mot strømmen av fastleger som kaster inn håndkleet, og har de siste årene fullført spesialitet, veiledet yngre leger og etablert egen praksis i Oslo, står det på Legeforeningens hjemmesider.


På Instagram delte Kaveh selv nyheten og var beæret over utmerkelsen.

– Jeg er SÅ stolt av å være fastlege, og utrolig glad for anerkjennelsen. Vi fastleger kan spille en enorm rolle, både i livet til hver og en i Norge men også som formidlere av vitenskap, deltagere i samfunnsdebatten og ivrige forkjempere for folkehelsa, skrev han.

Svein Østvik reagerer

En som ikke synes at Kaveh skulle blitt tildelt prisen er Svein Østvik, også kjent som «Charter-Svein».

Facebook langer han ut:

«Hvem skal bli årets fastlege? Jo, han som er så morsom og god til å imitere! Han derre Kaveh Rashidi! Han som kavet rundt med henda og etterligna de som hadde tatt vaksina og lata som de hadde bivirkninger! Ja han kjekke og tiltrekkende.. Med helt riktige meninger» skriver Østvik og fortsetter:

«Alle liker han og han elsker vaksiner og alt som er mot et naturlig liv..
Han setter naturen og immunforsvaret på plass og er dritflink til og argumentere sine løgner!
Jeg er så enig!
Han er uten tvil årets fastlege!
Han oppfyller alle WHOs krav og vil hjelpe oss raskere mot full vaksine dekning og total avhengighet av både vaksiner og apotekets annet snadder!
Gratulerer Kaveh..
Ps.Det er mange av oss som har kaveht rundt i villfarelse men det finnes veier til mindre Kahving Kaveh,men da må A4 byttes ut ganske drastisk!»

Nå svarer Kaveh Rashidi på kritikken. I et innlegg på Instagram har han tatt et bilde av Østviks kommentar og skriver at han velger å svare fordi:

«OK, Charter-Svein, jeg biter på og svarer – men bare fordi «Kaveh kaver»-ordspillet du bruker, tre ganger, ikke er blitt brukt mot meg siden barneskolen…»

Videre skriver Kaveh vaksiner får mennesker til å leve lenger. At vaksinering forhindrer dødsfall, sykdom og lidelse.

«Så hvorfor er du så skeptisk til vaksinen? Jeg tror det bunner ut i frykt for å ta skade av noe som oppleves fremmed og skummelt. Men følelsen av frykt er ikke rasjonell, selv om du prøver å rasjonalisere og finner påstått fakta som støtter magefølelsen din. Du har rett og slett blitt lurt til å tro på usannheter. (Ironisk nok tenker du akkurat det samme om meg)», skriver han.

Kaveh er også opptatt av at man må kunne stole på fagpersoner innenfor helse og medisin.

«Og ja, jeg stoler heller på WHO og helsemyndighetene og videreformidler det budskapet. Mest fordi jeg har tillit og tiltro til deres kompetanse og kunnskap, og forstår at egen research online ofte kan føre til feilaktige slutninger uansett hvor overbevist man selv er. Igjen til det flyet du tar til Syden: Stiller du like mange «kritiske spørsmål» til dets evne til å fly? Gjør du research online om flykrasj? Nei, du stoler på fagfolket».

Nedenfor kan du se øyeblikket hvor Kaveh blir tildelt prisen «Årets allmennlege 2022».

Årets allmennlege 2022

Hans-Christian Myklestul overrakte prisen årets allmennlege til Kaveh Rashidi for hans innsats for allmennmedisinen! Hør begrunnelsen:

Posted by Allmennlegeforeningen on Tuesday, May 24, 2022
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Bil kjørte inn i folkemengde i Berlin – én død og flere skadde

Nå kan endelig Ingrid Alexandra feire myndighetsdagen