in

«Kebabmåsene» terroriserer Tromsø

måse
Måse. Foto: Canva

Sjøfuglene i Tromsø er svært nærgående, særlig rundt byens uteservering. Nå raser debatten.

Langs uteserveringene i Tromsø sitter måsen klar til å angripe matrester så snart et bord forlates – eller før. På folkemunne har de fått tilnavnet «kebabmåsene».

En av de som har fått nok er politisk redaktør i avisa Nordlys, Skjalg Fjellheim.

«Tromsø har gitt opp og tapt kampen mot fuglene som har overtatt byrommet», skriver han i et innlegg i Nordlys.

I innlegget sier han at måseproblemet har eskalert de siste årene, og blitt et estetisk problem.

«Sannsynligvis er et sentrum som har blitt et fuglefjell heller ikke noe særlig til reklameplakat for livskvalitet og bolyst», skriver han i innlegget som fortsetter med å beskrive fryktelige tilstander der måseskiten renner nedover veggene på bygg med fasade ned mot kaia.

Han legger til at «problemet er at det har blitt alt for mange av dem. Plagen i Tromsø er åpenbart ute av kontroll».

«Det er selvskading for Tromsøs omdømme», slår redaktøren fast.

Ifølge Nettavisen er ikke Fjellheim den eneste som er lei måsene i byen. Førstelektor i statsvitenskap ved UiT, Tor Dahl-Eriksen, forslo nylig å endre kommunevåpenet til en skrikende måse.

Måsene gjør livet surt for Tromsøværingene. Foto: Canva

«Molde kaller seg rosenes by, trolig fordi det er mye roser der. Da må vel Tromsø kunne kalle seg måsenes by. Kanskje er det også på tide å bytte ut reinen i kommunevåpenet med en måse», skriver førstelektoren i et innlegg på nettstedet Nordnorsk debatt.

«Det er måser overalt på Tromsøya, men problemene de skaper er utvilsomt størst i sentrum. Der er det blitt direkte utrivelig å ferdes om sommeren. En må hele tiden forsøke som best en kan å unngå å få en klatt svineri i hodet. Skulle en driste seg til å spise noe i friluft er det bare å stålsette seg for angrep», sier han i innlegget.

I et lederinnlegg i Nordlys slås det fast at gårdeiere må ta ansvar. «Akkurat som vi må forvente at man rydder unna støv og skit, fjerner istapper, måker snø og strør på isen, må vi forvente grep som gjør at måsen og krykkja finner andre steder å slå seg ned enn på vegger og tak av næringsbygg og hustak». står det å lese på lederplassen der det også påpekes at det nytter lite å sikre og rengjøre bygg, hvis man ikke samtidig tilrettelegger for hekkesteder  utenfor sentrum.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Den 92 år gamle mannen ble kastet ut av banken. Da gjorde politimannen noe han blir hyllet for

En av to frykter å få dette med hjem fra ferien – slik unngår du blindpassasjeren