Hjem Dyr Kenguru på rømmen ga politiet en på tygga

Kenguru på rømmen ga politiet en på tygga

Kanadisk politi håndterte en uregjerlig rømling tidligere denne måneden. Kenguruen som hadde stukket av fra en lokal dyrehage, ga seg ikke helt uten kamp da politiet forsøkte å fange henne inn.

En kenguru under transport på vei til nytt hjem i Quebec, klarte å stikke av fra dyretransporten sin da dyretransporten tok en hvilepause på Oshawa Zoo i Ontario, et stykke øst for Toronto. Under hvilepausen så den spretne passasjeren sitt snitt til å hoppe bukk over dyrepasserne, før den stakk en tur for å se seg om på egenhånd.

Kenguruen som er født i fangenskap, fikk seg en helg i naturen. Da politiet omsider fikk lokalisert henne ga hun seg ikke uten kamp. Den ene av politimennene som forsøkte å fange henne, fikk seg rett og slett en på trynet av kenguruen.

– Politi på patrulje så kenguruen rundt klokken 03.00 mandag på en landlig eiendom i det nordlige Oshawa, forteller en talsperson for politiet ifølge Reuters til CBC Toronto.

Da politipatruljen fikk øye på rømlingen, kontaktet de kenguruens dyrepassere for å få instruksjoner om hvordan man burde håndtere henne. Som instruksjonene tilsa, tok de fatt i kenguruens hale. Men i kampens hete, vendte kenguruen seg rundt og slo til en av politimennene i ansiktet.

– Dette er definitivt noe han makkeren vil huske for resten av karrieren, sier politiets talsperson.

Det opplyses at kenguruen var på vei til en dyrehage i Quebec da hun rømte, og at transporten hadde stoppet for noen dagers hvile og medisinsk tilsyn i Oshawa Zoo.

Officers Rescue Kangaroo on “Roo-tine” Patrol In response to a reported kangaroo sighting in the Winchester Rd E and…

Posted by Durham Regional Police Service on Monday, December 4, 2023

Politiet har også lagt ut bilder av redningsaksjonen på Facebook. Her opplyser de at de ble orientert om at den sikreste måten å fange en kenguru på, er å ta den i halen.

Skjønt helt trygt var det ikke, for han som fikk seg en kilevink. Men etter det skal kenguruen ha overgitt seg fredelig til politiet, fort så å få skyss tilbake til dyrehagen.

Dermed var hennes fire dager lange eventyr ved en slutt, og etter at hun har hvilt seg vil hun fortsette videre til Quebec

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com