Forsiden Dyr Kenguru-par med unge er stjålet fra dansk dyreforhandler

Kenguru-par med unge er stjålet fra dansk dyreforhandler

Tre kenguruer ble i helgen stjålet fra en dyreforhandler i Danmark. Forhandleren tror det er snakk om et bestillingsverk.

Den lille kengurufamilien oppholdt seg i et inngjerdet område på 500 kvadratmeter ved Bedsted på Jylland. Dyreforhandler Arnfred Madsen sier til den danske avisen Nordjyske at inngjerdingen var låst.

Han forteller videre at kenguruene ikke er spesielt tamme, og at han derfor mistenker at det er snakk om et bestillingsverk. Han tror kenguruene ble bedøvet før de ble fanget og fraktet avgårde. De to voksne kenguruene har en samlet verdi på 15.000 danske kroner.

«Det er svært profesjonelt utført», sier han til avisen.

Andre gang på en måned

Det er bare en måneds tid siden et liknende tyveri ble utført Danmark. I juni ble et kenguru-par stjålet fra en privat zoologisk hage ved Bjerringbro. Dyreforhandleren mener at fremgangsmåten i de to tyveriene har flere likhetstrekk.

«Det er veldig irriterende, man sitter igjen med en følelse av avmakt», sier han, og legger til at ingen av kenguruene var merket. Det gjør det vanskeligere å få dem returnert til sin rettmessige eier.

LES OGSÅ
Hunden Rocco skalv av redsel da han ble dumpet av eierne fordi de ventet baby
LES OGSÅ
12 år gamle Kylei vasset i sjøen. Ble angrepet av kjøttetende bakterie

Kan ende opp i Tyskland

Det er ikke kjent hvilken art de tre kenguruene er. Men zoolog Petter Bøckman sier til VG at han tror de forsvunne dyrene må tilhøre gråkenguru- eller rødkenguru-arten. I hvert fall hvis det er snakk om et bestillingsverk.

kenguru
Flere kenguruer har blått stjålet den siste tiden. Foto: Canva

«I Skandinavia har vi veldig velregulerte forhold og streng lovgivning hva gjelder dyrehold. Så jeg vil tippe at dette er et bestillingsverk fra et land med slappere regelverk, kanskje Tyskland», sier han.

Er avhengig av stabile forhold

Og det er ikke helt uproblematisk for kenguruene å bli flyttet. Jo større kenguru-art, dess større påkjenning vil det være å bli flyttet fra inngjerdingen sin, forklarer Bøckman.

«Større og mer langlivede kenguruer er mer avhengig av stabile forhold. Det kan derfor oppfattes som mer dramatisk for dem å bli flyttet fra inngjerdingen», sier han til VG.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet