fredag, desember 13, 2019
Dyr Kenguru-par med unge er stjålet fra dansk dyreforhandler

Kenguru-par med unge er stjålet fra dansk dyreforhandler

-

Tre kenguruer ble i helgen stjålet fra en dyreforhandler i Danmark. Forhandleren tror det er snakk om et bestillingsverk.

Den lille kengurufamilien oppholdt seg i et inngjerdet område på 500 kvadratmeter ved Bedsted på Jylland. Dyreforhandler Arnfred Madsen sier til den danske avisen Nordjyske at inngjerdingen var låst.

Han forteller videre at kenguruene ikke er spesielt tamme, og at han derfor mistenker at det er snakk om et bestillingsverk. Han tror kenguruene ble bedøvet før de ble fanget og fraktet avgårde. De to voksne kenguruene har en samlet verdi på 15.000 danske kroner.

«Det er svært profesjonelt utført», sier han til avisen.

Andre gang på en måned

Det er bare en måneds tid siden et liknende tyveri ble utført Danmark. I juni ble et kenguru-par stjålet fra en privat zoologisk hage ved Bjerringbro. Dyreforhandleren mener at fremgangsmåten i de to tyveriene har flere likhetstrekk.

«Det er veldig irriterende, man sitter igjen med en følelse av avmakt», sier han, og legger til at ingen av kenguruene var merket. Det gjør det vanskeligere å få dem returnert til sin rettmessige eier.

Kan ende opp i Tyskland

Det er ikke kjent hvilken art de tre kenguruene er. Men zoolog Petter Bøckman sier til VG at han tror de forsvunne dyrene må tilhøre gråkenguru- eller rødkenguru-arten. I hvert fall hvis det er snakk om et bestillingsverk.

kenguru
Flere kenguruer har blått stjålet den siste tiden. Foto: Canva

«I Skandinavia har vi veldig velregulerte forhold og streng lovgivning hva gjelder dyrehold. Så jeg vil tippe at dette er et bestillingsverk fra et land med slappere regelverk, kanskje Tyskland», sier han.

Er avhengig av stabile forhold

Og det er ikke helt uproblematisk for kenguruene å bli flyttet. Jo større kenguru-art, dess større påkjenning vil det være å bli flyttet fra inngjerdingen sin, forklarer Bøckman.

«Større og mer langlivede kenguruer er mer avhengig av stabile forhold. Det kan derfor oppfattes som mer dramatisk for dem å bli flyttet fra inngjerdingen», sier han til VG.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...