onsdag, april 1, 2020

Kenny Rogers er død

Mest lest nå

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Den amerikanske countryartisten og skuespilleren Kenny Rogers gikk bort fredag kveld. Han ble 81 år gammel.

«Kenny Rogers gikk bort i går kveld, 81 år gammel. Han gikk bort fredelig i hjemmet sitt av naturlige årsaker, omgitt av familien sin», skriver plateselskapet i en pressemelding lørdag morgen, ifølge VG.

Siden koronaviruset nå herjer over hele verden, vil det kun bli holdt en liten og privat begravelsesseremoni. Men familien melder at de gleder seg til å minnes Kenny Rogers med venner og fans på et senere tidspunkt.

The Gambler

Kenny Rogers er kanskje mest kjent for filmen «The Gambler». Han var også en av sangerne i «We are the world», som ble spilt inn i 1985.

«I en karriere som spente over mer enn seks tiår, satte Kenny Rogers et uutslettelig preg på historien til amerikansk musikk», står det i kunngjøringen, ifølge VG.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Kilian Kirchhoff (@kilianisthappy)


I 1957 fikk han en hit med låten «That crazy feeling». Men gjennombruddet kom i 1967 med låten «Just dropped in (to see what condition my condition was in)».

Andre hits han har hatt, er låter som blant annet «The gambler» fra 1978, «Lady», «Islands in the stream», «Lucille», «She believes in me» og «Through the years».

Han har også samarbeidet med artister som Dolly Parton, Sheena Easton og Lionel Richie.

Tidenes favorittsanger

Kenny Rogers fikk til sammen 24 nummer én-hits. Han fikk 3 Grammy-priser og ble hedret med priser under Country Music Association Awards (CMA) 6 ganger. Han er også blitt kåret til «tidenes favorittsanger» i en spørreundersøkelse blant USA Today og Peoples lesere.

I 2017 sa han følgende til musikkmagasinet Rolling Stone.

– Jeg liker ikke å gå på scenen og måtte unnskylde. Det er slikt som skjer – du må ta beslutninger ut fra hva livet gir deg. Jeg har hatt et flott liv, jeg kan ikke klage, men det er på tide for meg å legge opp.

Nedenfor kan du høre han fremføre den legendariske «the gambler». Del gjerne for å minnes Kenny Rogers.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter