Hjem Historier fra livet Kenth gikk fra rusmisbruk til å gründe en håndverksbedrift som ansetter andre som har falt utenfor

Kenth gikk fra rusmisbruk til å gründe en håndverksbedrift som ansetter andre som har falt utenfor

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kenth Antonsen (36) har selv vært rusmisbruker – nå hjelper han andre som har falt utenfor, ved å gi dem jobb i firmaet sitt.

I 2014 satt Kenth på kontoret til Krominalomsorgen. Han tenkte at han måtte ut av rusmiljøet. Det var ikke så mange som trodde han ville få til det han er igang med nå.

– Når jeg ser tilbake på det jeg har gjort, angrer jeg. Jeg har forsonet med det jeg har gjort mot andre. Volden og kriminaliteten var ikke meg, men rusen, sier Kenth Antonsen til Telemarks Avis.

I sommer startet han opp firmaet «To brødre», sammen med broren, Geir Waskaas. I løpet av dette halvåret har selskapet som blant annet driver med gulvlegging, montering, maling og snekring vokst til åtte ansatte. Firmaet er sponset av Byggmakker og Butinox.

Noen av de ansatte er uføre, mens andre har en tøff bakgrunn med rus og kriminalitet. For en håndverker skulle man tro at det å ha lappen og bil er et must. Men ikke i firmaet til Kenth.

– Da kommer jeg og henter dem, og kjører dem hjem etter jobb, forteller Kenth til avisa.

I tillegg til måking tilbyr vi transport for julehandel eller flytting. Monterings jobber tar vi også Vi kan hjelpe deg med det meste så ikke nøl med å ta kontakt 🎅🏻Alle fortjener en ny sjanse ❤️

Posted by To Brødre on Sunday, December 18, 2022

Og problemer med at de ansatte ikke møter opp når de skal har han aldri hatt.

– Her får de mulighet til å bevise for seg selv og sjefen sin at de klarer det, sier Kenth.

En av de ansatte som ikke ønsker navnet sitt på trykk får ikke skrytt nok av arbeidsplassen sin.

– Du får gjort noe nyttig og føler deg tilfreds. Uten denne arbeidsplassen ville hverdagen min vært ganske stusslig, forteller han.

Tor Magnus som også jobber der har tross sin unge alder levd mesteparten av livet i rus. Jobben er alt for han. Nå har han vært rusfri i halvannet år og drømmer om å utdanne seg til tømrer.

Kenth som selv har kommet seg ut av rushelvetet etterlyser ettervern. Å skape en arena der folk er en ressurs.

– Alle fortjener en ny sjanse, sier gründeren.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com