Hjem Kjendisnytt Kim Wigaard om den ubehagelige opplevelsen: – Mange trodde jeg var død

Kim Wigaard om den ubehagelige opplevelsen: – Mange trodde jeg var død

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I forrige uke opplevde sanger og dirigent Kim Wigaard (36) en ubehagelig situasjon da flere kondolansemeldinger og bekymringsmeldinger begynte å strømme inn.

Årsaken var et oppslag fra Se og Hør som fikk venner og familie til å tro at han var død.

Det hele startet da et bilde av Wigaard ble brukt i forbindelse med en nyhetsartikkel om et annet dødsfall, noe som førte til en stor misforståelse.

Saken dreide seg om dødsfallet til tidligere deltaker av Demenskoret, Liv Wold. Men da saken til Se og Hør dukket opp i Google, var det med et bilde av Kim Wigaard og overskriften: «I sorg: NRK-profilen er død».

– Mange trodde jeg var død før de leste saken, jeg synes det er frekt og respektløst! Skjerpings,» uttaler Wigaard i en TikTok-video.

Han beskriver også sjokket han opplevde da selv en redaktør i NRK var usikker på hans status.

– Jeg fikk masse bekymringsmeldinger først. Og så satt jeg i en samtale med en redaktør i NRK, og han var usikker på om jeg kom til å møte opp fordi han trodde jeg var død, sier Wigaard til Nettavisen.

Foto: Skjermdump TikTok

Se og Hør svarer

Se og Hør og deres digital redaktør, Jonas Jørstad, erkjenner at oppslaget førte til en stor misforståelse og har beklaget til Wigaard. Ifølge Jørstad var det en teknisk feil som førte til at Google feilaktig forkortet tittelen, og det var ikke ment å mislede leserne.

Kim Wigaard har uttrykt at han vurderer å melde saken inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å klargjøre ansvarsforhold og sikre at lignende hendelser ikke gjentar seg.

– Alle står fritt til å klage, men i så fall er det litt synd å skulle bli klaget inn på noe man egentlig ikke helt ser hvor man kunne gjort annerledes, sier Jørstad til Nettavisen, samtidig som han uttrykker forståelse for Wigaards frustrasjon og ubehag som følge av situasjonen.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com