mandag, november 23, 2020

Kina stenger ny by etter koronautbrudd

Mest lest nå

Flere millioner har sett den blide bussjåføren fra Bergen

Bussjåfør Rob «NorwayRob» Scott er verdensstjerne på videoappen TikTok. Med millioner av visninger på videoene sine, er Rob kanskje en...

Kinesiske myndigheter stenger nå byen Shulan etter flere tilfeller med koronasmitte. Byen ligger nord-øst i Kina, og rundt 700.000 innbyggere blir nå stengt inne på ubestemt tid.

Forrige uke ble det registrert en gruppe med koronasmittede som alle var knyttet til en kvinne med ukjent historie og tilknytning til viruset. Byen ble umiddelbart klassifisert som høyrisiko for smitte, og alle offentlige steder, skoler og offentlig transport ble stengt.

Nå er det registrert 34 tilfeller med koronasmitte, og hele byen går i lockdown for å hindre videre smitte. Det skriver Guardian.


Byen Shulan ligger nær grensa mot Russland. Russland har nå nest flest korona-tilfeller i verden etter USA.

Stenger grensene

Nå er alle landsbyer og boligkomplekser stengt, og kun én person fra hver husstand får gå ut i to timer annenhver dag, kun for nødvendige ærend som å handle. Grensene blir stengt, og folk som ikke bor i byen, får ikke komme inn. Utrykningskjøretøy må også begrense inn- og utkjøringer mellom boligforbindelsene.

Tidligere har hovedstaden Beijing signalisert at Kina så smått kunne begynne å åpne opp igjen. Likevel er flere bekymret for nye smittetilfeller som kan komme fra områdene langs grensen, særlig Russland og Nord-Korea. Disse tilfellene kan ha kommet over grensen og begynt å spre seg lokalt i Kina.

Får kritikk

Kina har tidligere fått kraftig kritikk fra flere hold fordi de ikke responderte tidlig nok på viruspandemien. Mandag forsvarte Kinas president Xi Jinping landets virusrespons under WHOs årsmøte.

– Kina har gjennom hele koronakrisen har hatt en åpen, transparent og ansvarlig holdning, og landet har delt informasjon om viruset i rett tid, sa han, ifølge VG.

Presidenten la til at Kina vil gi 2 milliarder dollar i bistand i løpet av de to neste årene, spesielt til fattige land, samtidig som landet vil sørge for at en eventuell vaksine mot koronaviruset blir tilgjengelig i hele verden.

LES OGSÅ: Mystisk barnesykdom øker – kobles til korona

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter