onsdag, september 23, 2020

Kina utlover belønning til alle som dreper løshunder

Mest lest nå

13-åringen synger Elvis Presley så hele salen får gåsehud

Selv om Elvis Presley gikk bort for snart 43 år siden, lever musikken hans i beste velgående. Både tidligere og nye generasjoner har trykket...

For å få kontroll på koronaviruset, utlover nå en kommune i Kina belønning til alle som dreper løshunder. Det har skapt sterke reaksjoner.

– Vi kommer til å belønne folk som fanger og dreper løshunder, skrev de lokale myndighetene i byen Guangdong i en offisiell uttalelse, ifølge Daily Mail.

– For hver løshund som drepes kommer vi til å gi deg 200 yuan, skrev de videre. 200 yuan tilsvarer i overkant av 300 kroner.


Grunnen skal være at myndighetene ønsker at hundeiere skal få bedre kontroll på hundene sine, og holde seg til reglene om båndtvang. Dette for å kontrollere smittespredningen.

Mange har reagert

Innbyggerne i byen har ikke tatt like godt imot nyheten. Mange har reagert kraftig på at myndighetene oppfordrer folk til å drepe hunder.

Myndighetene på sine side, benekter at de oppfordrer folk til å drepe hunder, men at det er et viktig tiltak i kampen mot koronaviruset.

Ikke påvist smitte på kjæledyr

Ifølge Nettavisen, er det foreløpig ikke påvist at kjæledyr eller husdyr kan bli syke av eller skille ut COVID-19. Det finnes andre typer koronavirus som er ganske vanlig hos både hund og katt, men dette er ikke typen COVID-19 som herjer blant mennesker nå. Disse smitter heller ikke til mennesker.

hund
Det er ikke påvist kjæledyr som er smittet av COVID-19. Foto: Canva

COVID-19 gir som ingen symptomer hos kjæledyr og husdyr. Hundens og kattens koronavirus (CCoV og FCoV) forårsaker i de fleste tilfeller en mild mage- eller tarminfeksjon med diaré og eventuelt oppkast. De fleste blir friske uten behandling. I noen tilfeller kan kattens koronavirus mutere og forårsake den fatale sykdommen felin infeksiøs peritonitt (FIP).

Vask hendene etter å ha tatt på dyr

– Det er ikke påvist at kjæledyr eller husdyr kan skille ut COVID-19. Det kan være viruspartikler i pelsen eller på slimhinnene dersom dyret har vært i kontakt med et smittet menneske. På den måten kan dyret fungere som en passiv smittebærer på lik linje med et dørhåndtak. Vask hendene etter du har vært i kontakt med dyr, og ikke la dem slikke deg i ansiktet, sier veterinær Aja Nafstad til Nettavisen.

LES OGSÅKoronasmittede blir raskt friske igjen

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter