onsdag, april 1, 2020

Kina utlover belønning til alle som dreper løshunder

Mest lest nå

Artikkelen fortsetter etter annonsen

For å få kontroll på koronaviruset, utlover nå en kommune i Kina belønning til alle som dreper løshunder. Det har skapt sterke reaksjoner.

– Vi kommer til å belønne folk som fanger og dreper løshunder, skrev de lokale myndighetene i byen Guangdong i en offisiell uttalelse, ifølge Daily Mail.

– For hver løshund som drepes kommer vi til å gi deg 200 yuan, skrev de videre. 200 yuan tilsvarer i overkant av 300 kroner.

Grunnen skal være at myndighetene ønsker at hundeiere skal få bedre kontroll på hundene sine, og holde seg til reglene om båndtvang. Dette for å kontrollere smittespredningen.

Mange har reagert

Innbyggerne i byen har ikke tatt like godt imot nyheten. Mange har reagert kraftig på at myndighetene oppfordrer folk til å drepe hunder.

Myndighetene på sine side, benekter at de oppfordrer folk til å drepe hunder, men at det er et viktig tiltak i kampen mot koronaviruset.

Ikke påvist smitte på kjæledyr

Ifølge Nettavisen, er det foreløpig ikke påvist at kjæledyr eller husdyr kan bli syke av eller skille ut COVID-19. Det finnes andre typer koronavirus som er ganske vanlig hos både hund og katt, men dette er ikke typen COVID-19 som herjer blant mennesker nå. Disse smitter heller ikke til mennesker.

hund
Det er ikke påvist kjæledyr som er smittet av COVID-19. Foto: Canva

COVID-19 gir som ingen symptomer hos kjæledyr og husdyr. Hundens og kattens koronavirus (CCoV og FCoV) forårsaker i de fleste tilfeller en mild mage- eller tarminfeksjon med diaré og eventuelt oppkast. De fleste blir friske uten behandling. I noen tilfeller kan kattens koronavirus mutere og forårsake den fatale sykdommen felin infeksiøs peritonitt (FIP).

Vask hendene etter å ha tatt på dyr

– Det er ikke påvist at kjæledyr eller husdyr kan skille ut COVID-19. Det kan være viruspartikler i pelsen eller på slimhinnene dersom dyret har vært i kontakt med et smittet menneske. På den måten kan dyret fungere som en passiv smittebærer på lik linje med et dørhåndtak. Vask hendene etter du har vært i kontakt med dyr, og ikke la dem slikke deg i ansiktet, sier veterinær Aja Nafstad til Nettavisen.

LES OGSÅKoronasmittede blir raskt friske igjen

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Irans elendige respons til Koronaviruset

Irans respons til Koronaviruset har fått mange til å riste på hodet. Stoltheten tok overhånd, og nå er myndighetene hemmelighetsfulle. Kan dette føre til...