lørdag, juni 12, 2021

Kirsten Kohts råd til andre med syke barn

Mest lest nå

Kort etter at Kirsten Koht (77) gikk av med pensjon ble ektemannen syk.

Hun pleiet ham gjennom dødsleiet, og kort etter at han gikk bort fikk hun selv kreft. Da hun ble friskmeldt, ringte datteren Christine (54) med en av de tyngste beskjedene en forelder kan få: Hun hadde alvorlig kreft. Kirsten satt i bilen da datteren ringte.


– Hun ble et barn igjen, slik vi blir når vi er redde. Da roper vi på mamma, sier Kirsten Koht i et intervju med VG. Hun forteller at hun bare ville holde rundt datteren.

Hun var med på et av møtene. Datteren var dødssyk, men slikt sier ikke legene med en gang, forteller hun.

– De sa ikke at det var dødelig, og det var nok lurt. Men det var alvorlig, fikk vi vite. Legene hadde bare ett valg: Å kjøre på alt de hadde av medisiner i full dose. Hvis ikke hadde Christine dødd. Det har legen sagt i ettertid, sier Kirsten Koht til avisa.

Rådet til andre

Hun har et råd til andre som havner i samme situasjon, det er å skrive en logg. Det er mye som skjer, mye blir sagt, og det er lange perioder med usikkerhet og venting.

– Det er et godt råd, men jeg klarte det ikke selv. Jeg klarte så vidt å stå på bena. Det ble for mye for meg. Når jeg kom hjem etter å ha vært hos Christine på sykehuset, måtte jeg prøve å koble alt bort. Se noe feelgood på TV. Jobbe i hagen. Holde på med blomster, forteller hun.

Livet i alderdommen ble ikke som planlagt for Kirsten Koht. Hun skulle gjerne hatt det roligere.

– Det var ikke denne reisen jeg bestilte. Jeg ba aldri om å bli noens pårørende. Samtidig vet jeg at det er så mange usynlige pårørende rundt de syke og gamle. Jeg er privilegert som har fått en stemme, fordi Christine valgte å være åpen, sier hun til avisa.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter