torsdag, februar 20, 2020
Familie Kjære foreldre – Hold deres syke barn hjemme fra...

Kjære foreldre – Hold deres syke barn hjemme fra skolen

-

De fleste av oss som har barn i barnehage eller skole, kjenner på angsten når det går sykdom blant barna. Enten det er forkjølelse eller omgangssyke – er barnet vårt det neste? Tobarnsmor Mia Carella kjenner ikke bare på litt angst når sykdom går på datterens skole. For datteren hennes, kan en enkel forkjølelse være livstruende.

Evalyn (8) er født med en hjertefeil som gjør at en enkel forkjølelse kan bli veldig farlig. Nå ber moren hennes foreldre om å tenke seg om, og holde barna sine hjemme når de er syke.

«Hvis du blir støtt av dette, så beklager jeg. Jeg vet ikke hvordan livet ditt er. Men jeg vet at det ikke alltid er så lett å være hjemme fra jobb, eller å få tak i barnevakt for å holde barnet ditt hjemme fra skolen. Jeg vet også at du ikke kjenner til livet MITT. Hvis du gjorde det, ville du forstå», skriver Mia på Facebook.

Foto: Mia Carella / Facebook

Vet aldri hva som kan skje

«Du vet ikke at en helt vanlig forkjølelse kan bli livstruende for vårt barn i løpet av bare et øyeblikk», skriver Mia.

«Så vær så snill, ikke bli støtt. Prøv i stedet å gå i mine sko. Og før du sender ditt syke barn til skolen, vær så snill å tenk på barnet mitt», skriver hun videre.

Mia forteller til Café Mom at da datteren var 18 måneder gammel, fikk hun en forkjølelse som endte i en lungebetennelse. Hun måtte fraktes i helikopter til sykehuset.

«Hun har vært gjennom så mye. Evelyns sykdom kommer med så mye angst fordi vi aldri vet hva som kan skje», sier Mia.

Mange reagerer

Etter at Mia delte dette hjertesukket på Facebook, har flere tusen folk likt og delt, og mange har lagt igjen kommentarer.

Mange er helt enig med Mia og mener man bør holde barna sine hjemme fra skolen, selv ved bare en liten forkjølelse. Andre mener det er umulig å ikke sende barna på skolen når de bare hoster eller nyser litt, fordi de da hadde vært hjemme nesten hele tiden.

Noen mener også at Mias datter kanskje hadde hatt det best med hjemmeskole, siden det nærmest er umulig å unngå forkjølelsesvirus på en skole der så mange barn er samlet.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Mia Carella, Writer (@miacarellawriter)

LES OGSÅMatheo (1) mistet nesten livet av kikhoste – nå har foreldrene et budskap til alle som ikke vaksinerer barna sine

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...