lørdag, april 4, 2020

Kjære lærere – Vi heier og klapper høyt for dere nå

Mest lest nå

Ida Gran-Jansen (32) blir mamma igjen – avslører kjønnet

Kjendisbaker Ida Gran-Jansen (32) og samboer Eirik Lyssand venter sitt andre barn til sommeren. Ida avslørte selv den store nyheten på sin Instagram-profil. "Halvveis til...

Henriette Steenstrup i viruskrangel med Henriette Lien

Henriette Steenstrup reagerer kraftig på en del ting Henriette Lien skriver om koronaviruset på Instagram-kontoen sin. Hun mener Lien mangler dømmekraft og sprer usannheter. -...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

«Lærerne savner nok elevene sine, alle håndtrykkene i døra om morgenen, lukten av barnehår og litt sure crocs. Vi andre bør heie på lærerne.»

Det skriver forfatter Maja Lunde på sin Facebook-side. Innlegget er delt av NRK.

«Lærerne tenker sikkert mye på elevene sine. Og vi bør tenke mye på lærerne, skriver hun videre», og fortsetter:

«Som snowboardkjørere hopper de opp og tar salto i lufta, mens de samtidig forsøker å sjonglere åtte baller i hendene og dessuten har tusen tanker i hodet på en gang.»

– Vi er veldig mange som klapper for dere nå

«De tenker kanskje på jenta som har glemt alle bøkene på skolen, og ikke får gjort en eneste oppgave. På gutten med alkoholiserte foreldre.

De tenker på tiåringen med ADHD, hun som bor i en altfor trang leilighet alene med faren, som er søppeltømmer og må på jobb, hva gjør hun hele dagen nå? Og på den flinkeste gutten i tredjegym, han som sliter med depresjon og plutselig har sluttet å svare på mail.

LES OGSÅDen danske butikkens geniale triks mot hamstring av håndsprit hylles

De tenker på alle tenåringene som snur døgnet, som vandrer rundt som zombier, fullstendig i utakt med både lyset og familiefellesskapet de burde vært en del av.

Kjære lærere, vi er veldig mange som klapper for dere akkurat nå.»

Fagplaner og skole-apper

«Og fagplaner, de tenker helt sikkert mye på fagplaner, på læringsmål, på hvordan de nå skal få forklart klassen om årsak og virkning under første verdenskrig, og hvordan i alle dager de skal få gitt avgangselevene riktige karakterer hvis eksamen blir avlyst.

Og Teams, It’s, Salaby og Portalen, tenker de også på, hvordan skolemeldingsappen hele tiden kneler under tyngden av alle beskjedene som gis.

Og så tenker de helt sikkert på oss foreldre, på frustrerte mailer og fortvilte telefonsamtaler og sinte sms-er.»

Savner elevene

«De tenker kanskje ganske mye på at de savner elevene sine.

Men jeg håper at lærerne tenker på applaus, også. For kjære lærere, vi er veldig mange som klapper for dere akkurat nå. Fra hvert vårt hjemmekontor er vi deres hjemmepublikum.

Vi heier og klapper så høyt at vi håper dere kan høre det, og kanskje bidra til at dere lander trygt i snøen, når alt dette er over.

Takk, kjære lærere!»

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...