Hjem Meninger Kjære renholdsarbeidere: – Tusen takk!

Kjære renholdsarbeidere: – Tusen takk!

Det er ikke bare sykepleiere og leger som fortjener ros i disse korona-tider. Det gjør jammen renholdsarbeiderne også.

Laial Janet Ayoub er samfunnsdebattant og forfatter av Hijabbloggen. Hun har skrevet et innlegg på ABC Nyheter der hun hyller alle de som jobber i renholdbransjen.

«Min mor jobber med renhold, og i disse corona-tidene er jobben hennes viktigere enn noen gang. Vanligvis er denne jobben ikke noe hun eller noen andre skryter noe særlig av, og det er trist at vi har blitt et samfunn som kun ser på de stillingene som krever utdanning som viktige stillinger for samfunnet. I dag trenger vi både henne og alle andre som jobber med renhold på sykehus, kantiner, butikker og alle andre steder der mennesker er til stede», skriver hun.

Får bare klager

«Du tenker kanskje aldri over dette når du kommer inn i et kjøpesenter eller på et spisested, men gulvet blir faktisk ikke rent av seg selv! Det blir ikke T-banene og bussene du tar heller og ei heller hotellrommet du overnatter på», skriver Laial.

Nå hylles renholderne i den vanskelige situasjonen vi er i. Foto: Canva

Hun forteller at de som jobber i renholdbransjen sjelden får ros for jobben de gjør. Får de tilbakemeldinger, er det som regel klager.

Ingen unik historie

«Min mor er 60 år. Hver dag står hun opp kl. 04:00, gjør seg klar, spiser frokost og tar deretter den første T-banen til jobb. På slutten av dagen har hun vondt i rygg, ledd og føtter, og hun går rett til sengs for å hvile. Gang på gang spør jeg henne om hun har lyst til å bli med ut og sosialisere litt, men jeg får stadig det samme svaret: «Jeg orker ikke, jeg er sliten», skriver Laial, og legger til:

«Dette er ikke en unik historie, slik er hverdagen til mange som har den samme stillingen som min mor.»

Si hei og takk

I dag og i tiden fremover oppfordrer jeg deg til å si «hei» og «takk» til den som vasker rundt deg så du faktisk har det rent og ryddig der du er. Tenk på disse menneskene når du setter deg på bussen, når du finner søppelbøtten under din pult tom og når du ser hvor rent det er i kantinen på din arbeidsplass. Det skal nemlig ikke mer enn et vennlig smil og et «hei» eller en «takk» til for å gjøre disse menneskene gladere, få mestringsfølelse og føle seg verdsatt.»

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com