Hjem Meninger Kjære sykepleier – Jeg ser deg

Kjære sykepleier – Jeg ser deg

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da lille Sophie (2) kjempet for livet mot kreft på sykehuset, la moren hennes merke til hvordan sykepleierne jobbet. Hun tok bilder av dem i skjul, og publiserte de på Facebook.

Shelby og Jonathan Skiles fra Dallas tilbrakte utallige timer, dager og uker på sykehuset da datteren deres fikk T-celle lymfom, en type lymfekreft.

I den kaotiske og vanskelige situasjonen, begynte Shelby å legge merke til alle sykepleierne, og jobben de gjorde. De fleste prøvde å snike seg rundt helt ubemerket, men Shelby så dem. Det endte i en hyllest til sykepleierne.

Foto: Shelby Skiles / facebook – Sophie the brave

Dere sier unnskyld flere ganger enn andre sier takk

«Jeg ser dere. Jeg sitter på denne sofaen hele dagen og jeg ser dere. Dere prøver hele tiden å gjøre så mitt barn og jeg ikke legger merke til dere», skriver Shelby, og fortsetter:

«Jeg ser ansiktene deres synke sammen når hun ser dere og begynner å gråte. Dere forsøker å minske frykten hennes og roe henne ned på så mange forskjellige måter, for å vinne hennes tillit. Jeg ser at dere får vondt når dere stikker henne med nål, eller drar av bandasjene hennes. Dere sier «unnskyld» flere ganger på en dag enn de fleste mennesker sier «takk.»

Foto: Shelby Skiles / facebook – Sophie the brave

Trøster foreldrene

«Jeg ser alle gummiarmbåndene på armene deres og kortene rundt deres stetoskoper, ett for hvert barn dere har tatt hånd om og elsket.

Jeg ser dere stryke hendene deres over det skallede lille hodet hennes og bre teppet om henne. Jeg ser dere holde rundt den gråtende mammaen som får de dårlige nyhetene. Jeg ser hvordan dere forsøker å jobbe på dataskjermene samtidig som dere holder barnets hånd, når mammaen ikke kan være på sykehuset med henne.

Dere går inn i rommet med et smil, uavhengig av hva som skjer der inne. Dere ser Sophies navn på skjemaet og kommer tilbake for å se til oss, selv når hun ikke er pasienten deres.»

 

Foto: Shelby Skiles / facebook – Sophie the brave

Vi hadde aldri klart oss uten dere

«Dere ringer leger, blodbanken, apoteket så mange ganger, for å gi barnet mitt det hun trenger i tide. Dere ser til meg like ofte som dere ser til henne. Dere sitter og hører på meg når jeg trenger å prate, selv om telefonene deres ringer og selv om deres daglige gjøremål er eviglange.

Jeg ser dere. Alle ser dere. Ingen gaver eller kort i verden kan uttrykke hvor verdsatte dere er. Dere er Jesus for oss hver dag. Barna våre hadde ikke fått det de trenger uten dere. Mammaer som meg hadde ikke følt oss like rolige, eller hørt, uten dere. Dere redder våre babyer og vi hadde aldri kunne klart dette uten dere.»

LES OGSÅ: Sykepleier: «Et åpent brev til foreldrene som mistet datteren sin»

Dessverre fikk ikke Sophie selv muligheten til å vokse opp og takke alle sykepleierne som hadde tatt så godt vare på henne. Hun døde i foreldrenes armer den 4. januar 2018.

Trykk gjerne på deleknappen for å hylle alle sykepleiere og andre mennesker som hver dag står opp for å gjøre dagen bedre for andre!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com