mandag, oktober 26, 2020

Kjæresten: – Etter Aris død må jeg finne mening i det meningsløse

Mest lest nå

En av dem som sto Ari Behn aller nærest i månedene og dagene før han tok livet sitt, var Ebba Rysst Heilmann, kjæresten gjennom tre år.

ari behn
ari behn

– Ari fant ikke balansen, hverken i livet eller i hodet sitt. Jeg tror han følte at han ikke strakk til. Noe som kanskje er det som gjør mest vondt for meg. Fordi han var så mye og betydde så mye for så mange. Og så var han samtidig så livredd for å dø, sier Ebba Rysst Heilmann i et intervju med A-magasinet.

Ebba forteller at de hadde snakket åpent sammen, også om selvmord. Men ikke i tiden like før han døde.

I desember 2019 tenkte Ebba at hun ikke hadde flere løsninger i hodet for hvordan Ari skulle bli sterkere.

– Ari var et svært følsomt menneske. Han var redd for å skuffe, redd for ikke å få ting til. Redd for at kroppen skulle svikte.

Selv om de rundt ham hadde løsninger, hjalp det ikke. Og det hjelper ikke, understreker Ebba, at alle rundt ser løsningene når personen selv ikke gjør det.

– Det belyser jo kompleksiteten ved at mennesker tar sitt eget liv, sier hun.

Ebba fikk se kjæresten sin en siste gang før bisettelsen da hun fikk en stund alene med ham under syningen.

– Det var så fælt – og så fint. Fredelig, på en måte. Jeg hadde så mye på hjertet og så mye jeg ville si. Jeg fortalte ham hvor viktig han har vært for meg, og hvor høyt jeg elsket ham. Og at han ikke skulle ha dårlig samvittighet for at han valgte det han gjorde, fordi jeg skjønte hvor vondt han hadde det, sier hun til A-magasinet.

Sorg var et ukjent landskap for Ebba før hun opplevde det selv.

– Etter Aris død må jeg finne mening i det meningsløse. At han aldri kommer tilbake og gir meg en klem eller gir meg trøst. For det var hans klemmer og hans ord som trøstet meg.

Nå jobber Ebba Rysst Heilmann med en kampanje som skal hete #utavmørket. Kampanjen skjer i samarbeid med flere organisasjoner som driver forebyggende arbeid mot selvmord. Ebba sier til A-magasinet at hun er glad for at hun kan bruke av sin erfaring for å være med å forebygge selvmord, samt å bidra til at de som er igjen kan forstå.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter