in

Kjæresteparet spilte mot hverandre på hvert sitt lag i EM-finalen

Å spille en EM-finale er en spesiell opplevelse for enhver som får oppleve æren. Men for Jess Carter og Ann-Katrin Berger var nok finalen ekstra spesiell. De er nemlig et par – og mens Carter spiller for det engelske laget er Berger keeper på det tyske.

Berger (31) er en del av den tyske troppen som lenge håpet å vinne sin niende EM-tittel. Carter (24) er på det britiske laget, «Løvinnene» som søndag kveld skrev historie da de tok sin første EM-tittel.

Forsvarsspilleren Carter møtte Berger første gang i juni 2018 da den tyske keeperen signerte med Carters klubb, Birmingham City. Men det var ikke før året etter, da begge flyttet til Chelsea at Carter og Berger fant tonen.


Paret har felles triumf og Chelseas seier i FA-cupen fra Wembley tidligere i år, men denne gangen er det kun Carter som reiser hjem med et smil fra den legendariske fotball-arenaen.

Etter at Tyskland sikret seg plass i finalen med seier over Frankrike, tok Chelsea til sosiale medier og la ifølge den britiske avisen The Sun ut en snap av paret og skrev: «Vel vel, vi sees begge på Wembley!»

Carter har tidligere snakket om forholdet sitt til Berger som en del av en Rengbue-kampanje, og hvordan hun håper at det å snakke om forholdet deres vil oppmuntre andre til å stå frem.

– Jeg tror jeg var, og sannsynligvis fortsatt er, mer komfortabel enn Ann er med å snakke offentlig om forholdet vårt. Men det er bare fordi Ann er en veldig privat person, mens jeg er mer en type som tenker at «hele verden kan vite og jeg ville egentlig ikke brydd meg», sa Carter i en tale i desember.

– Over tid og fordi jeg sier hva som helst, har hun på en måte blitt vant til det og går med det. Hun roper ikke ut noe fra hustaket om det, men når hun blir spurt er det heller ikke en hemmelighet. Ikke alle er like komfortable med å fortelle hele verden hvem de er sammen med, men jeg tror det er det samme i både hetero og homofile forhold, fortsatte Carter

Hun medgir også at det å være offentlig om at man har et forhold med en av samme kjønn kan være vanskeligere for mer profilerte spillere.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

New Zealands ungdommer vil aldri få lov til å kjøpe røyk i hjemlandet

Ukraina United

Ukrainske flyktninger stiller eget lag i Norway Cup