Hjem Mental trener Kjærlighet er helhet

Kjærlighet er helhet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Dypt eierskap og felles intensjon i relasjonen

Hver gang noen kommer til meg som par er det enten fordi begge vil bevare forholdet og få det godt sammen, eller det er en som er veldig desperat for å redde forholdet og en annen som ikke klarer å gå.

Av og til er det best å fortsette forholdet. Andre ganger er det best å avslutte og gi hverandre fred og nye muligheter. Avklar behovene og drømmene for et forhold, og respekter at det er ulikt.

Det er viktig at intensjon, agenda og mål samsvarer slik at retning og hovedmål kan fungere sammen. Avklar forventninger og respekter svarene som kommer. Alt er en del av en helhetlig prosess.

Bedriv det som fungerer sammen.  Vær ekte, ærlig, åpen og ha en vennlig fullkontakt mellom dere.  I en god åpenhet og en rolig atmosfære kan dere dele opp og strukturere i en rydde-prosess. Ofte er det mange faktorer som kan rote til forhold som på papiret og i teorien burde fungere.

Det er av et varmt hjerte jeg anbefaler parterapi enten dere har tatt en avgjørelse om å dele dere, være sammen eller ikke vet. 

Kjemisk ubalanse

En vanlig sak er at det er ubalanse i selve organismene som lever sammen. Det er for lite søvn, for mye stress, for mye avhengighetsskapende kjemikalier og inntak av sukker, alkohol, nikotin, mel, gjær og annet som skaper en livsfarlig kjemisk cocktail for forholdet. Livsstilen kan dere gjøre noe med, og det er nødvendig å søke hjelp hos private, dedikerte og helhjertede hjelpere som bryr seg om dere. Let til dere finner, og dere finner det dere leter etter.

Matavhengighet, sukkeravhengighet og matmisbruk gir oftest overvekt og kroppsforakt, som igjen kan gjøre den beste fly forbannet på alt og alle, inkludert seg selv. Dette er modus som gjør det vanskelig å ha et harmonisk, balansert og støttende parforhold. Den gode nyheten her er at en kan ta en livsavgjørende detox og rense ut disse stoffene, og heller ta inn rent vann og ren, naturlig næring som gir energi, fred og glede.

Relasjonskompetanse

Det er en kompleksitet i det å være sammen, der du trenger å ha full kontakt og innsikt i deg selv, for å nå ut og for at andre skal nå inn til deg.  Det er kurs for deg og din kjære familie der dere kan lære mer om dere selv sammen med hverandre, andre og i egen-utdanning. Din viktigste innvestering er selve livet, da det er meningen at vi skal erfare, oppleve, lære og utvikle oss.

Noen har så mye trøkk at de kan overkjøre andre. Ta det rolig dersom du har mye kraft, dersom du kan ha hengt deg opp i en smal fiksasjon (som egentlig ikke betyr så mye i det større bildet), eller dersom du ikke er veldig oppmerksom og aware på din indre sone med alt som skjer der. Alle trenger stadig trening i å kjenne etter versus i å gå opp i tankene / det analytiske tankeverktøyet.

Ingen vet hvordan du egentlig har det, så bygg opp tilliten mellom hverandre slik at dere har et godt fundament der dere kan tåle hverandre med det som er. En måte å komme nærmere tosomheten er å tåle stillhet sammen.

Dersom forholdet er i et overlevelsesmodus er det tøffe tider. Det er verre å være ensom i et forhold, enn å være ensom som singel og fri til å velge de gode aktivitetene. Ro ned, stikk fingeren i jorda og bli enige om dere vil ha det bedre og bedre, eller om dere trives med drama, helvete og dermed går målrettet mot verre og verre. Det siste gjør deg mentalt stressen, emosjonelt forstyrret og fysisk i en laverestående frekvens der sykdom oppstår.

Jeg sier ikke at dette er lett, for da hadde alle hatt det bra, men jeg sier at dette er absolutt mulig og det er egentlig en naturlig og god struktur som vi alle holder på med hver dag på en eller annen måte. Det handler en del om å være i det. Kanskje er de store alvorlige livstemaene nødvendige for å vite hvor du er og hvor du skal, for du er arkitekten som bygger ditt liv, inkludert forholdet til deg selv og din kjære.

Det er å gå fra kaos til det viktigste som er her og nå.  Det handler om å lære av feil, tilgi seg selv og andre, for så å gå videre i vekst. Mestringen er tilfredsstillende, og veien er livet. Kjærligheten er helheten, og det som er helt kan ikke deles. Det er aksept som er fred, og det som er rolig kan bli livskraftig etter en stund. Det som stormer kan finne fred. Alt til sin tid.

Den gode formen:

«The Good Form» handler om å fokusere på de gode formene og figurene ved hverandre og forholdet. Da bygger dere styrke. La aldri et forhold knuse deg, for er det slike tanker er det feil person, Du trenger en partner som er god enten dere er sammen, eller går fra hverandre.

Still åpne spørsmål om det er noe dere virkelig lurer på etter å ha tenkt over om dere tåler eller ønsker svar. Gi gjerne innspill, men unngå ovenfra og ned råd eller «må, bør, skal» stress, press og motstandsproduserende svada. Den andre skal finne løsningen selv. Den dere er sammen med er et menneske dere kan være totalt ærlige om, er at dette er et menneske du skal respektere og anerkjenne dypt. Bare slik kan dere være sårbare og sterke sammen, uten å miste dere selv eller hverandre.

Ikke se på problemer som problemer, men se det som muligheter. Om det blir en smertefull situasjon kan dere laste ned intensjonen om at det blir et enda bedre forhold og en sterkere relasjon.

Du trenger ikke mer, for du får aldri nok, for du er alt slik du kom inn i denne verden med din ånd, slik du også forlater den. Du trenger ikke mer, så sett pris på det du har.

Et forhold er ingen rettsak om hvem som er skurken og hvem som er offeret. Det skal ikke være et offer i et forhold. Slikt ødelegger dynamikken og hvordan dere kan velge å tenke på dere selv, hverandre og alt dere har i livet.

Se på den andre og si de tingene du liker, og la det andre være. Ros den andre for å ta opp problemer og komme med det som er. Om noen presser deg så la dem gjøre det, uten at du kommer med noe frykt, sinne eller hat av den grunn. For du kan jobbe med deg selv slik at du kvitter deg med sinne, stress, spenninger, frykt og hat på innsiden, og fyller på med glede, kjærlighet, frihet, takknemmelighet og godhet.

«Han / hun såret meg» kan mange si, men dette skjer fordi du tillater dette via din tankemåte.

Skap en klokere og mer proaktiv måte å se det på som skaper det resultatet du ønsker deg. De som er reaktive venter på å bli fornærmet og krenket, slik at de kan reagere på dette med vrede. Det siste er en umoden måte å gjøre det på, og det er smart å komme på kurs og i parterapi.

Tap skal bli vekst

Endring er mulig. Det er i alle fall mulig for de som har behov for, vil, ønsker og tror på at det er mulig. Det er aksept av det som var som er retningen som fører til gjennombrudd. Akseptere + godta = endring kan skje.

Dersom du laster ned intensjonen fra alt som er, både i deg selv og i universet, om at vondt skal bli godt, tap skal bli vekst og en krangel skal bli en større forståelse av hverandre og en dypere respekt i fremtiden. Gjennom det vonde, smerte og lidelse er det investert mer enn ord kan, og av denne investering og dette offer skal det skapes emn inntjening i form av det mest dyrebare og produktive som finnes: bedre og bedre forhold, kontakt, kommunikasjon, nærhet, tillit og relasjoner.

Dette betinger ubetinget kjærlighet og godhet med en intensjon som fremmer liv og væren for dere begge på en slik måte at de rundt dere også vil få mer lys og varme fra dere. Når dere har det godt har alle rundt dere det bedre også.

Ta dypt eierskap til prosjektet forholdet deres er, og ta ansvar for det som er, oppstår eller hypotetisk kan oppstå, slik at du ikke feier under teppet, er et såpestykke eller bedriver ansvarsfraskrivelse.

Meld dere på kurs og terapi i Villa Skjoldnes, online opplegg og programmer. Vi finner en løsning om dere er motivert eller ønsker en forbedring i deres forhold.

Med vennlig hilsen

Linda Mentora Nordskog Helhetskonseptet As www.helhetklinikk.nowww.mentora.no

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com