Hjem Dyr Kjærlighet og omsorg: Mannen som tok vare på Aleppos forlatte katter

Kjærlighet og omsorg: Mannen som tok vare på Aleppos forlatte katter

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da krigen herjet i Aleppo, Syria, og mennesker flyktet for å redde sine liv, var det én mann som ble igjen for å ta vare på de som ingen andre kunne – de forlatte kattene.

Mohammad Alaa Jaleel, også kjent som «kattemannen i Aleppo», har gjort det til sin livsoppgave å gi en ny sjanse til de mange kattene som ble forlatt i krigssonen. Da menneskene forlot Aleppo, begynte kattene å strømme til Alaa.

Krigen i Aleppo har pågått siden 2012, og nærmere 40 000 mennesker har flyktet fra byen. Alaa kunne ikke dra, for han hadde allerede mange liv som var avhengig av ham. I begynnelsen tok han vare på rundt 40 katter, både fra nabolaget og gatekatter han hadde reddet. Ett år senere passet han på mer enn 100 katter.

Rørende historier i krigens kaos

En av de mest rørende historiene Alaa husker, er fra en liten jente som måtte forlate byen med familien sin. Hun overlot sin katt til Alaa med et løfte om å få den tilbake. Da savnet etter katten ble for stort, sendte foreldrene en melding til Alaa og ba om et bilde av katten.

Alaa sendte bildet, og fikk til svar fra jenta: «Lov meg at jeg får tilbake katten min når vi kommer tilbake.»

Med de fleste av vennene sine borte, tilbringer Alaa mesteparten av dagen sammen med kattene.

Han ble et symbol på håp og medfølelse midt i krigens ødeleggelse. Hans dedikasjon til kattene har gjort ham kjent, og folk som flykter kommer til ham for å sikre at deres kjæledyr blir tatt vare på.

Og uansett hvor vanskelig forholdene ble, var Alaa fast bestemt på å bli hos kattene. «Jeg kommer til å bli her med dem uansett hva som skjer,» sa han.

Hans uselviske handlinger viser hvor stor forskjell én person kan gjøre, selv i de mørkeste tider.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com