Hjem Viralt Kjell (76) var lei av å se pensjonister skli på isen – løsningen hans hylles nå i sosiale medier

Kjell (76) var lei av å se pensjonister skli på isen – løsningen hans hylles nå i sosiale medier

Kjell Åberg (76) laget en enkel men effektiv «oppfinnelse» slik at han skal unngå å skli på isen.

– Jeg vil oppfordre pensjonister til å gå ut for å bevege seg og ikke sitte inne, sier han til svenske Expressen.

76-åringen som tidligere jobbet som oppfinner har kjent på kroppen hvor viktig det er å være i bevegelse. Han har fått flere slag og er opptatt av å ta vare på helsen sin.

Expressen skriver at han går eller sykler lange turer, og det var da han var på en av sine faste turer forrige vinter at han kom på sin nye oppfinnelse. Han oppdaget en eldre kvinne som hadde problemer med å bevege seg på den isete veien.

– Det var speilblankt med noen fastfrosne sandkorn rundt om kring. Jeg traff en eldre kvinne som gikk veldig forsiktig. Jeg spurte henne om hun ikke hadde brodder, men da svarte hun at de er for klumpete til å bruke, forteller Kjell i følge Expressen.

Løsningen

Episoden fikk Kjell til å tenke. Og noen dager senere våknet han midt på natten. Han hadde en idé.

– Jeg våknet mitt på natten og da slo det meg, om man gjør det samme med skosålene som man gjør med isen så burde det kunne være en løsning.

Enkelt men effektivt; pålimt grus under skosålene. Foto: Privat

Det var så enkelt. Hvorfor kan man ikke bare lime grus under skosålen?

Kjell dro for å kjøpe inn lim og testet ut sin nye løsning. Og i følge 76-åringen fungerer det helt utmerket for dem som synes brodder er for klumpete eller ubehagelig å gå med.

– Det er veldig bra må jeg si, det er helt utrolig. De fungerte akkurat som jeg tenkte meg, sier Kjell til Expressen etter å ha testet ut sin nye oppfinnelse på glatten.

Gått 4 mil

Kjell kan fortelle at han har gått rundt fire mil med det nye «grusskoene».

– Det har løsnet litt grus, men det er bare til å klistre på mer. Jeg vil oppfordre pensjonister til å komme seg ut og ikke sitte inne. Man blir ensom og gammel, selv om man har venner og slekt i nærheten. Det gjelder å ta hånd om seg selv, forteller 76-åringen til avisen.

Saken om Kjell har allerede skapt tusenvis av delinger i sosiale medier og mange skriver at de vil teste ut metoden.

Så enkelt og effektivt! Del gjerne Kjells løsning videre med vennene dine på Facebook så kan flere eldre være «skodd» til vinteren! 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com