in ,

Kjell Ingolf Ropstad etter avsløringen: – Jeg er lei meg

Kjell Ingolf Ropstad
Foto: Kjell Ingolf Ropstad / Instagram

– Jeg er lei meg for denne saken. Vi som politikere forvalter innbyggernes tillit og da skal vi gjøre ting på en skikkelig måte. Så jeg har forståelse for at folk reagerer på dette.

Det sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad til NRK etter avsløringene om at han har fått bolig av Stortinget ved å være folkeregistrert hos foreldrene.

Søndag kunne nemlig Aftenposten forteller at Ropstad lenge har vært folkeregistrert hos foreldrene på Sørlandet. Selv om han var godt etablert i Oslo med kone og barn. Dette medførte at han fikk gratis bolig av Stortinget.


Først i november i fjor meldte 35-åringen flytting fra foreldrene.

– Selv om jeg har holdt meg til reglene, forstår jeg at dette oppleves negativt. Jeg var selv usikker på om jeg kunne benytte meg av pendlerbolig i Oslo sentrum etter at jeg ble stortingsrepresentant i 2009, men har hatt åpen dialog med Stortingets boligkontor om dette, skriver Ropstad i en SMS til NTB.

I følge Dagbladet kjøpte Ropstad en del av en tomannsbolig på Lillestrøm i 2009. Men her flyttet han aldri inn, da han fikk betalt bolig av Stortinget fordi han var folkeregistrert hos foreldrene og dermed hadde krav på pendlerbolig.

Ikke brutt noen regler

Dagbladet skriver videre at Ropstad ikke har brutt noen regler. Så lenge man er folkeregistrert hos foreldrene har man krav på pendlerbolig. Ropstad legger til at han fremdeles har et rom med fri tilgang hos foreldrene.

Samtidig er det svært mange som nå reagerer på saken i sosiale medier.

For Ropstad har helt klart fått gode foredler ved å beholde folkeregistrert adresse hos sine foreldre. For det første har han fått dekket gratis bolig til seg og sin familie. Samtidig har han hatt leieinntekter og fortjeneste ved salg av boligen på Lillestrøm.

På spørsmål fra NRK om hvorfor han har beholdt folkeregistrert adresse hos foreldrene svarer Ropstad:

– Det har utgangspunkt i at jeg flytta til Oslo som student. Men også når du er stortingsrepresentant så har du den adressen du hadde når du ble valgt inn. Det var bakgrunnen for det, sier Ropstad.

Samtidig forteller han at kona og barna har hatt folkeregistrert adresse i boligen som Stortinget dekket.

Erna Solberg ser at situasjonen er problematisk, selv om Ropstad formelt ikke har brutt noen regler.

– Vi politikere må være varsomme med å bruke ordninger på en måte som de egentlig ikke er tiltenkt for, sa Solberg under dagens partilederutspørring.

Hva synes du om saken? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tore Petterson og Morten Hegseth

Tore Petterson forteller hvordan det er å stå på utsiden av «Skal vi danse»

Den lille jenta ble født døv – Få med deg første gang hun hører mamma si «jeg elsker deg»!