in

Ambulansesjåføren Kjell ønsker å fjerne energidrikker – har fått nok av å se barn kollapse

Kjell Moberg, 39, jobber som ambulansesjåfør. Han roper et stort varsku mot at barn og unge skal drikke energidrikker.

Kjell Moberg fra Sverige er både ambulansesjåfør og pappa til tenåringer. Han reagerer på at energidrikk blir vanligere og vanligere blant unge mennesker. Selv har han sett hvilke konsekvenser disse drikkene kan medføre, til Aftonbladet sier han:

– Barn og ungdoms forbruk av energidrikker bare øker. Det er helsefarlig. Jeg tror ikke foreldre er klar over at barna drikker dette.


Kramper og bevisstløshet

Moberg forteller at han i sin jobb flere ganger har måtte rykke ut for å hjelpe barn og unge som får reaksjoner på energidrikkene.

– Ofte kan de være så dårlig at pårørende har kontaktet oss. I andre tilfeller kjenner de selv at kroppen begynner å skjelve. Av de verste reaksjonene er kramper og bevisstløshet.

Ovenfor Aftonbladet poengterer Moberg at det ikke alltid er energidrikken sin skyld alene.

– Energidrikk gjør at du kan holde deg lenger våken. Ofte spiller man dataspill og drikker energidrikk for å holde seg lengst mulig våken, gjerne over flere døgn. Samtidig har man gjerne dårlig inntak av annen drikke og mat. Til slutt orker ikke kroppen mer. Det blir en ond sirkel, og en vane som må brytes, forteller han til Aftonbladet.

Kjell Moberg vil ha slutt på at barn drikker energidrikker.

Studier på voksne

Moberg er opptatt av at de studier som er gjort på hvilke effekter energidrikk gjør på kroppen vår, er gjort på voksne mennesker. Vi vet lite om hvordan barn og unge reagerer på drikken.

– En tolvåring veier halvparten av det en voksen gjør. Det sier seg selv at en liten kropp tåler mindre.

Ambulansesjåføren er nå opptatt av at det bør innføres aldergrense på energidrikk, man bør være opplysende om hva som kan skje med barn og unge som drikker dette. Han foreslår kampanjer hvor man reiser rundt på skoler og informerer elevene.

16-åring døde brått

Vi har tidligere skrevet om 16-år gamle Lanna Hamman, som falt om og døde etter at hun hadde drukket energidrikk. Hun fikk et plutselig hjerteinfarkt. I følge Lannas venner, så hadde hun ikke drukket vann den fatale dagen. Hun hadde derimot drukket flere Redd Bull like før hjerteinfarktet inntraff.

Hjelp oss å spre ambulansesjåførens bekymring rundt energidrikker. Del saken videre på Facebook! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kona kunne ikke forstå at mannen ville ha henne – Nå har hennes mening om kroppen blitt en inspirasjon for tusenvis

plast

Australsk by med genial oppfinnelse som forhindrer mengder av plast i havet