Hjem Nyttig Kjempesmart triks: Slik holder du bananene friske i opptil to uker

Kjempesmart triks: Slik holder du bananene friske i opptil to uker

Elsker du bananer, men irriterer deg over hvor fort de blir overmodne? En ekspert fra Food Storage Moms har en genial løsning for å bevare bananene lenger.

Ifølge eksperten Linda Loosli bør du unngå å oppbevare bananene i en fruktskål sammen med andre frukter som epler og appelsiner. Dette kan fremskynde modningsprosessen for all frukten. Loosli forklarer at bananer produserer ethylen gjennom stilkene sine, en gass som er nødvendig for modning, men som også kan få frukten til å modne raskere.

– En vanlig feil er å lagre bananer for nær andre frukter. Hvis du kjøper mange frukter, som epler, appelsiner og pærer, så prøv å holde dem adskilt fra bananene dine, råder Linda Loosli.

Smart banantriks

For å unngå at bananene blir dårlige bør du separere dem og pakke inn hver stilk med plastfolie. Dette hindrer ethylen-gassen i å slippe ut og kan holde bananene dine friske i opptil to uker.

– Når de er pakket inn i plast, beholder bananene mer av sin ethylen, noe som forhindrer at modningsprosessen skjer for raskt. Dette er et viktig triks for å forlenge levetiden på frukten, forklarer Loosli til Mirror.

bananer
Ofte går det forsvinnende raskt fra bananen er perfekt moden, til den blir overmoden. Foto: Canva

Et annet tips er å oppbevare bananene i kjøleskapet etter at de har blitt gule og begynt å modne.

– De kalde temperaturene vil hindre dem i å modne for raskt, sier Linda, men hun advarer om at de ikke vil utvikle den søte smaken hvis de ikke modnes.

Helsefordelene med bananer

Bananer er ikke bare smakfulle, de er også svært næringsrike. Her er noen grunner til at bananer er en sunn tillegg til kostholdet ditt:

  • Rike på kalium: Kalium er viktig for hjerte- og nyrefunksjonen og kan bidra til å senke blodtrykket.
  • Kilde til vitamin B6: Vitamin B6 er viktig for å lage antistoffer i immunsystemet og bryte ned proteiner.
  • Kostfiber: Fiber i bananer kan hjelpe til med fordøyelsen og forebygge forstoppelse.
  • Naturlig energikilde: Bananer inneholder tre naturlige sukkerarter – sukrose, fruktose og glukose – som gir en rask og betydelig energiboost.

Ved å følge disse lagringstipsene og nyte helsefordelene kan du maksimere både levetiden og nytten av bananene dine.

  1. banankake
Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com