Hjem Dyr Kjendis-katt bidro til å få familien sin ut av Ukraina

Kjendis-katt bidro til å få familien sin ut av Ukraina

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Katten Stepan er kjendis i Ukraina. Da han kom seg over grensa til Polen ventet hjelp fra World Association of Influencers, og sammen med familien er katten nå trygt fremme i Frankrike.

Flukten fra krigsscenene hjemme i Kharkov er beskrevet på Stepans konto, og gjengitt av en rekke medier rundt om i verden. Her i Norge ble saken først omtalt av TV 2.

– 24. februar tidlig på morgenen var vi hjemme og sov rolig. Klokka 5 om morgenen var det en slags eksplosjon og gjennom søvnen forsto jeg ikke engang hva det var. Etter en tid, omtrent en halvtime senere, var det påfølgende eksplosjoner, vinduene ristet, jeg hoppet opp og innså at noe forferdelig skjedde, starter Instagram-innlegget med.

Det er ikke vanlig kost for følgerne til Stepan, en ukrainsk kjendis-katt som har 1,1 millioner følgere på Instagram under kontoen @loveyoustepan.

– Offensiven og beskytningen av Kharkov (spesielt distriktet Nord-Saltovka, der vi bor). Vi skjønte at krigen hadde kommet til huset vårt.
På krigens første dag var det de mest alvorlige ødeleggelsene. Granater treffer nabohus hver dag, hus brant foran øynene våre, fortsetter innlegget.

I nøyaktig en uke forble huset der Stepan og familien hans bodde intakt. Men på den åttende dagen fløy en granat inn på balkongen til naboene.

Familien tilbrakte to netter i kjelleren og var uten strøm i en uke.

I innlegget forteller Stepans familie at frivillige hjalp dem og tok dem med til jernbanestasjonen, der de kom seg ombord på Kharkov-Lvov-toget. 20 timer etter sto de i Lvov. Derfra fortsatte de til den polske grensen sammen med 4-5 tusen andre.

– Vi passerte grensen etter 9 timer, skriver familien.

Vel fremme i Polen fikk familien tilbud om hjelp fra World Association of Influencers fra Monaco, som hjalp dem videre til Frankrike.

– Vi har det bra nå. Vi er veldig bekymret for våre slektninger i Ukraina og vil prøve å hjelpe landet vårt herfra med alt som står i vår makt, sier familien i oppdateringen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com