Forsiden Nyheter Kjendisene dro på leir for å redde klimaet – privatfly, luksusyachter og...

Kjendisene dro på leir for å redde klimaet – privatfly, luksusyachter og helikoptre gikk i skytteltrafikk

Helikoptre har gått i skytteltrafikk mellom Palermo og luksusresorten på Sicilia denne uken. Bakgrunnen er et klimamøte for de rike og berømte.

Prins Harry ble fløyet inn i privatfly. Mens kjendisparet Katy Perry og Orlando Bloom ankom i en dieseldrevet luksusyacht. Leonardo di Caprio ankom i sin eget yacht.

Det er sjette år på rad at Google arrangerer sin lukkede sommerleir for de rike og berømte. Det skriver Aftenposten. Årets tema var «Klima og global oppvarming».

Reklame

Over 300 gjester ankom leiren. Og på gjestelisten stod både verdens mektigste business-ledere og tech-guruer, samt en rekke kjendiser.

114 private jetfly

Ifølge det italienske nettstedet Giornale di Sicilia landet 114 private jetfly på flyplassen i Palermo med gjester til konferansen.

Selve leiren ligger på en av verdens mest spektakulære resorter, rett utenfor Sciacca på sørsiden av Sicilia. Gjestene bor i private leiligheter til 20.000 kroner natten.

Må plante 190 trær

Miljøgruppen «Trees For The Future», har regnet på karbonfotavtrykket gjestene setter etter å ha møtt opp på denne leiren. For å kompensere for flyturen, må for eksempel prins Harry plante 190 trær.

LES OGSÅ
Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

En flytur på første klasse fra Los Angeles til Palermo genererer 12.3 tonn CO₂-utslipp pr. person. Et privat jetfly fra London til Sicilia slipper ut 3 tonn CO₂. Dersom man legger sammen alle flyene som skal ha landet i Palermo, skal det samlede kardonfotavtrykket har vært over 700 tonn.

Nekter å reise med fly

I motsetning til når de rike og berømte skal redde verden, tar den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg båt når hun skal til USA for å delta på en miljøkonferanse. Hun nekter å reise med fly.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT