fredag, desember 13, 2019
Nyheter Kjendisene dro på leir for å redde klimaet –...

Kjendisene dro på leir for å redde klimaet – privatfly, luksusyachter og helikoptre gikk i skytteltrafikk

-

Helikoptre har gått i skytteltrafikk mellom Palermo og luksusresorten på Sicilia denne uken. Bakgrunnen er et klimamøte for de rike og berømte.

Prins Harry ble fløyet inn i privatfly. Mens kjendisparet Katy Perry og Orlando Bloom ankom i en dieseldrevet luksusyacht. Leonardo di Caprio ankom i sin eget yacht.

Det er sjette år på rad at Google arrangerer sin lukkede sommerleir for de rike og berømte. Det skriver Aftenposten. Årets tema var «Klima og global oppvarming».

Over 300 gjester ankom leiren. Og på gjestelisten stod både verdens mektigste business-ledere og tech-guruer, samt en rekke kjendiser.

114 private jetfly

Ifølge det italienske nettstedet Giornale di Sicilia landet 114 private jetfly på flyplassen i Palermo med gjester til konferansen.

Selve leiren ligger på en av verdens mest spektakulære resorter, rett utenfor Sciacca på sørsiden av Sicilia. Gjestene bor i private leiligheter til 20.000 kroner natten.

Må plante 190 trær

Miljøgruppen «Trees For The Future», har regnet på karbonfotavtrykket gjestene setter etter å ha møtt opp på denne leiren. For å kompensere for flyturen, må for eksempel prins Harry plante 190 trær.

En flytur på første klasse fra Los Angeles til Palermo genererer 12.3 tonn CO₂-utslipp pr. person. Et privat jetfly fra London til Sicilia slipper ut 3 tonn CO₂. Dersom man legger sammen alle flyene som skal ha landet i Palermo, skal det samlede kardonfotavtrykket har vært over 700 tonn.

Nekter å reise med fly

I motsetning til når de rike og berømte skal redde verden, tar den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg båt når hun skal til USA for å delta på en miljøkonferanse. Hun nekter å reise med fly.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...