in ,

Kjendisene i sjokk etter tragedie i hjembyen

Programleder Carsten Skjelbreid og tidligere snowboardkjører Silje Norendal sender sine tanker til venner og familie i Kongsberg.

Sent onsdag kveld bekreftet politiet at fem mennesker mistet livet da en mann begynte å skyte med pil og bue på tilfeldige personer i Kongsberg. I dag går en rekke norske medier ut med bilde og navn på 37-åringen.

Det er Espen Andersen Bråthen (37) som er siktet for de grusomme handlingene i Kongsberg onsdag kveld hvor fem mennesker mistet livet.


37 åringen som har dansk mor og dansk statsborgerskap ble fremstilt for varetektsfengsling fredag. Han har erkjent å ha begått drapene i Kongsberg.

Flere kjente profiler God Kveld Norge har snakket med  er rystet over drapshendelsen i hjembyen Kongsberg. Dette melder TV 2

Programleder og journalist Carsten Skjelbreid (49), kommer fra Kongsberg. I en tekstmelding til God kveld Norge skriver han ifølge tv-kanalen at han er rystet over sitasjonen i hjembyen. 

– Det er vanskelig å finne ord. Det er rett og slett uvirkelig at dette kan skje i trygge, fine Kongsberg. Tankene går til alle de som er berørt av det som skjedde i går, skriver han.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Forferdelig og grusomt

Tidligere snowboardkjører Silje Norendal (28) som også er født og oppvokst i byen representerte Kongsberg Idrettsforening da hun var aktiv.

– Det er helt forferdelig og grusomt det som har skjedd. Dette påvirker hele byen og mine tanker går til alle i Kongsberg og de pårørende, sier hun til God Kveld Norge. 

Espen Andersen Bråthen som begikk ugjerningene skal ha konvertert til Islam og politiet har tidligere mottatt flere bekymringsmeldinger om mannen. 

Sent lørdag kveld opplyser imidlertid politiet, ifølge VG, at Bråthen foreløpig ikke er siktet for terror, men at hypotesen om sykdom er styrket. 

– Den hypotesen som er styrket mest de første dagene er at bakgrunnen er sykdom. Men vi holder det fortsatt åpent at andre hypoteser kan styrkes, sier politiinspektør Per Thomas Omholt til VG. 

En nær venn av Bråthen, forteller til Nettavisen at Bråthen i årevis har slitt med psykiske problemer, uten å ha fått skikkelig hjelp. Siktede skal etter det avisen kjenner til ha en omfattende historie med psykiatri. Han har blant annet vært tvangsinnlagt. I 2020 ble han ilagt et besøksforbud mot sine foreldre etter at han opptrådte truende mot disse og truet med å drepe faren.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Marit bjørgen

Marit Bjørgen: Man trenger ikke bli fanatiker for å lykkes

Geir Aker

Det ble vendepunktet for “Fenrik Aker”